Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacol invitat – #Emojiplay

October 13 @ 7:00 pm - 8:00 pm

Pe zi ce trece suntem invadaţi de emoticoane şi abrevieri de tot felul. Emoţiile sunt re-codificate în imagini stilizate şi/sau concentrate în doar câteva litere.

Spectacolul s-ar fi putut intitula şi : “Do You speak Emoji?” O întrebare pe care şi-o pune din în ce mai multă lume. Şi la care răspund cei mai tineri locuitori ai planetei.

Emoţiile sunt re-codificate şi/sau concentrate în imagini stilizate sau concentrate în câteva litere. “Emoji”, provine din japoneză: « 絵文字 » sau « えもじ» (E: Imagine si Moji : Literă).

Ideea spectacolului este schimbul de mesaje prin intermediul unui limbaj codificat : fie cel corporal sau verbal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau/şi cel al abrevierilor pe care din ce în ce mai multà lume le folosesc. Mesaje care de multe ori devin de neînteles, şi par absurde, pentru cei care nu sunt initiati în aceste coduri.

Formule din ce în ce mai sofisticate, mai complexe (SMS, MMS etc) ne apar pe telefoanele portabile, pe twitter, pe E-mail şi pe alte (care mai de care!) sofisticate drăcovenii electronice…
S-ar putea foarte bine ca o hibridare a limbilor să dea naştere unui limbaj complex, dar în aparenţà simplificat la maximum, cu simboluri universal reconoscibile…

Ajunge-vom oare, mai curând decât o bănuim, să nu comunicăm decât prin acest fel de semne şi imagini? Coborâte parcă de pe pereţii piramidelor anticului Egipt!… Să nu mai citim ci, mai degrabă, să descifrăm?

#EMOJIPLAY îşi propune a fi o piesă de teatru coregrafic, îmbinând, într-un mod aparent ludic, limbajul tri-dimensional (cu atât mai complex!) al #DansActorilor cu vizuala şi (încă!) strania lume bi-dimensionalà a acestor noi simboluri şi metafore.

Un spectacol de Gigi Caciuleanu.

Rezervări: rezervari@teatrulstudio.ro
Bilete: 30 RON (Întreg)
15 RON (elevi studenți)

Details

Date:
October 13
Time:
7:00 pm - 8:00 pm

Venue

Teatrul Studio
str. Koteles Samuel nr.6
Targu-Mures, 540057 Romania

Organizer

Teatrul Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *