Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Royal Tenenbaums (2001) – Édentől keletre filmklub #36

January 16 @ 7:00 pm - 9:15 pm

Kimaxoljuk a hipszterkedést, hiszen kevesebb hipszterebb dolog van, mint Wes Anderson-filmeket nézni. Félreértés ne essék, az ég világon semmi baj nincs ezzel, sőt! Az egyre populárisabb rendező ((Moonrise Kingdom/Holdfény királyság, The Grand Budapest Hotel) összetéveszthetetlen stílust dolgozott ki magának, amelynek legfontosabb elemei (nagyvonalakban!): a szemcukorkaként ható, kimért (általában szimmetrikus) kompozíciók; a tarka-barka, részletgazdag díszletvilág; a pléhpofájú színészi játék (kedvenc színészeinek folyamatos felbukkanása); régebbi filmek megidézése, parafrazeálása és az egyedi zeneválasztás.

ELŐZETES: https://www.youtube.com/watch?v=caMgokYWboU
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0265666/

ISMERTETŐ:
Minden családnak megvan a maga fekete báránya. Tenenbauméknál azonban csak fekete bárányok vannak. Apjuk, Royal (Gene Hackman) még gyerekkorukba elszökött otthonról, azóta hitelbe él egy hotelben. Gyermekei mind zsenik voltak, és neurotikusok lettek. Chas (Ben Stiller) pénzügyi lángész, Margot (Gwyneth Paltrow) az évszázad drámaírója, Ritchie (Luke Wilson) teniszbajnok. A család azonban több ennél: a fura anya mellett még furább figurák gyülekeznek; a bogaras tudós (Bill Murray), a részeges aranyifjú (Owen Wilson) és még sokan mások veszik körül őket. Így aztán nem csoda, hogy Tenenbauméknál soha senki és semmi nem normális.

THE ROYAL TENENBAUMS (2001)
magyar címe: Tenenbaum, a háziátok
Wes Anderson filmje, főbb szerepekben: Danny Glover, Gene Hackman, Anjelica Huston, Bill Murray, Gwyneth Paltrow, Ben Stiller, Luke Wilson, Owen Wilson
109 perces, színes, angolul beszélő, magyar feliratos
amerikai vígjáték, családi dráma, romantikus film

Az esemény a MIET – Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács, a GCafé Marosvásárhely a Filmtett támogatásával jött létre!

A BELÉPÉS INGYENES!

(Érkezzetek időben, hogy tudjon mindenki kényelmesen helyet foglalni, legyen ideje innivalót venni!)

Details

Date:
January 16
Time:
7:00 pm - 9:15 pm

Venue

GCafé Marosvásárhely
Cuza Voda utca 33. szám

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *