Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Improshow cu Improspectorii @ Saga Cafe

Una dintre cele mai mari probleme ale mele în legătură cu venirea verii, e că se termină stagiunile teatrelor. Actorii, însă se pare că insistă să joace și pe timp de vară, așa că ajung să perforemze în tot felul de spații ”inedite” – în fața blocului, sau pe diferite terase.

De data asta, actorii Alin Stanciu, Eugen Neag, Andrei Stan și Raisa Ané,  pregătesc un Show de Improvizație în Saga – joi, 26 iulie, de la orele 21 (despre Saga, terasa curând deschisă, au scris și colegii mei acum câteva săptămâni când s-au întâlnit acolo cu echipa. Terasa e lângă foto Smiley, în gangul în care a fost și terasa de la Hypnotik mai demult). Pentru cei care nu au mai fost până acum la un spectacol de improvizație și nu înțeleg în ce constă acesta – un spectacol de improvizație în primul rând nu are regizor, replicile nu sunt pregătite de dinainte, actorii sunt luați prin surpindere, fiind nevoiți să interpreteze ceea ce publicul le sugerează, ei fiind într-un continuu dialog cu actorii.

Spectatorii sunt cei care aleg locul unde se vor desfășura acțiunile, sugerează titlurile poveștilor care vor prinde viață pe scenă, iar actorii acceptă toate aceste provocări întruchipând spontan personaje la care nu s-au gândit niciodată până în acel moment. Din această cauză un spectacol de improvizație este irepetabil.

Diversitatea temelor pe care se improvizează și a situațiilor prin care trece fiecare improvizator se concentrează într-un spectacol deosebit de dinamic și de surprinzător care te face întotdeauna să regreți că se termină la un moment dat. Spectacolul de improvizație pune în lumină cea mai incitantă latură a teatrului: creativitatea.

Intrarea este 5 lei.

Event pe Facebook

Written by Sandra

O stiti de pe Facebook probabil pentru ca posteaza mult si da like si share la tot ce misca. Ea e mezina echipei. E studenta in Bucuresti acum si, desi are un look emo, e o fata puternica dar mai ales iubitoare de cultura si… Luna Amara. Daca nu stiti o piesa de la ei, intrebati-o. Sigur stie piesa, versurile, cand a fost lansata, in ce context a fost compusa si cam ce voia autorul sa spuna. Visul ei e sa ajunga pe scena cu Inna!

117 posts

8 Comments

Leave a Reply
  1. da…. dar exact asta vorbeam cu Radu ieri ca spectacolele de genul asta sunt de ghips si nu prea ar avea ce cauta in localurile fara un public foarte fidel si familiar localului. parerea mea ca va fi un semiesec la fel cum o sa fie si concertul tapinarii…. dar na… fiecare face cum crede.
    cred ca fiecare crasma noua din orasul asta a avut in primele 2-3 luni de la deschidere show de improvizatie… care un a fost in general frectie la picior de lemn in cel mai bun caz daca nu chiar un fiasco total. :))

    • Asa e, si in Old city, chiar cand au deschis, au facut un spectacol de improvizatie si da, a fost un esec. Dar nu neaparat din cauza actorilor sau a spectacolului, ci pt ca era foarte prost amplasati si nu-i putea vedea sau auzi aproape nimeni. Aici, fiind terasa, cu siguranta va fi mai vizibil. Treaba cu intrarea mi se pare cam optimista din partea lor, totusi. Era altceva, daca era un local care sa aiba, cum spui tu, clienti fideli deja. Dar na, eu sper sa iasa fain, macar din curiozitate sa vina lumea. Actorii stiu ca sunt dintre cei buni. Astept sa aud cum a fost. :-??

  2. Merita parerea mea pentru 5 lei care ii dai sa vezi un spectacol interesant si nou pentru unii dintre noi asa ca recomand….:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *