Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Out din Mures: Raliul Sibiului

Guest post By Danny

Astazi s-a deschis oficial Raliul Sibiului, cel mai important eveniment motorsport al anului din România. Etapă in Campionatul Naţional de Raliuri până anul trecut, a fost inclusă incepând cu sezonul acesta în calendarul Campionatului European de Raliuri și are loc în perioada 25-27 iulie in Sibiu și imprejurimile Sibiului.

Ceremonialul festiv va incepe de la orele 20:30 in Piata Mică din centrul Sibiului in prezența unora dintre cei mai buni piloţi de raliuri din lume.

In această etapă sunt incluse două probe speciale care vor avea loc pe timp de noapte, pe lângă superspeciala din oraş.

De la ora 10:00 s-a dat startul pentru calificari FIA/ERC la care au fost inscrise 14 echipaje! Primul pilot roman pe lista de calificări este Keleti Edwin, cu timpul de 03:15.027 urmat de Valentin Porcisteanu.

Principalele atracţii ale etapei sunt cehul Jan Kopecky şi doi francezi (nu dau nume ca sa nu creadă că cerșim like-uri). Liderul clasamentului general din ERC cu 146 de puncte în cele patru dintre cele şase runde în care a luat startul până acum, Jan Kopecky(/Dresler Pavel) a terminat cu timpul de 03:11.207, fiind cel mai rapid echipaj in calificări; urmat de Bouffier Bryan și Delelcour Francois.

La conferința de presă mai multi piloți au precizat că Specialele Paltiniș și Santa de noapte “le vor da batăi de cap”.
Fancois Delecour, care anul trecut a terminat al 3-lea, a declarat pentru presă că sunt șanse mari pentru câștigarea raliului, dacă nu intervin probleme tehnice la mașină. La o altă intrebare a presei legată de temperaturile ridicate și calitatea drumului a declarat: “Sunt obișnuit cu temperaturile ridicate din Cipru de la WRC”, adăugând “Pietrișul poate cauza probleme mari concurenților, cu șanse mari de a ieși din competiție!”

Mâine, cu incepere de la ora 13:00, concurenții se indreaptă spre SS1 Dobarca, urmând ca primul concurent să ia startul la ora 14:01. Ziua se incheie după ora 23:00 când va ajunge la finiș și ultimul pilol de la Speciala de noapte de la Santa.

Raliul Sibiului prima zi Raliul Sibiului 2013 001b etapa sibiu

Written by Mihai

Absolvent de medicina, dar n-am practicat niciodata. Lucrez la Reea și sunt antreprenor și specialist în management de sănătate, Sunt cel mai critic autor de pe OIM dar rar mi s-a intamplat sa critic fara motiv. Nimeni nu e perfect si eu profit de asta.

718 posts

One Comment

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *