Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Pozitia Copilului

Am fost şi eu azi la poziţia copilului la cinema Arta. Cum nu mă pricep să fac neapărat recenzii de filme nu o să vă plictisesc cu poveşti prea lungi despre cât e de minunat e că habar n-am dacă e un film fain, nu ma pricep la actori , singurul lucru pe care-l pricep de la un film e povestea. e buna sau nu.

Dar pot să vă spun că probabil ar fi o carte foarte bună. Din care ai putea învăţa destul de multe. Tot filmul are 3 scene esenţiale: Începutul cu cheful, mijlocul cu martorul şi nora şi sfârşitul acasă la victimă.  Dar povestea din aceste scene are o rezonanţă enormă în viaţa noastră de zi cu zi. Pentru cei care au priceput că e vorba despre cum să dai o şpagă să pună mâna să citească Povestea Porcului sau Făt Frumos şi  merele de aur. După ce înţeleg basmele astea să treacă la poveşti mai evoluate.

În primul rând povestea se centrează pe mamă. Ea e personajul cheie , care nu se dă în lături de la nimic pentru a-şi ajuta copilul.  Nu e nici condamnabil nici nelalocul lui. Orice mamă normală din lumea asta ar calca pe cadavre pentru fiul ei. Fără nicio remuşcare.

Modul în care sunt totuşi prezentate personajele, acţiunea şi substraturile m-au surprins într-un mod foarte plăcut, pentru un film românesc. Cele 3 lecţii ale filmului sunt în ordinea numerelor de pe tricou:

 1. relaţiile, networkingul. Orice om de succes nu e de succes suficient fără relaţiile  potrivite cu oamenii potriviţi. Pe lângă relaţii mai ai nevoie de cultură şi educaţie şi de puterea financiară care să le susţină pe celelalte.
 2. Nimic nu e mai presus decât dragostea de mamă. Absolut nimic.
 3. Orice om are un suflet. Cu aşteptări, cu vise, cu drame.

Şi o concluzie a mea personală Întodeauna peştele cel mare , îl papă pe cel mic.

Scena cu martorul e cea mai bună scenă de negociere pe care am vazut-o într-un film şi ar merita dedicată o postare separată.

Dacă îl recomand? îl recomand persoanelor inteligente care au şi ceva cultură.  Finalul mi s-a părut sec, dar după ce l-am rumegat un pic mi-am dat seama că de fapt nu mai era nimic de spus.

Written by Mihai

Absolvent de medicina, dar n-am practicat niciodata. Lucrez la Reea și sunt antreprenor și specialist în management de sănătate, Sunt cel mai critic autor de pe OIM dar rar mi s-a intamplat sa critic fara motiv. Nimeni nu e perfect si eu profit de asta.

718 posts

3 Comments

Leave a Reply
 1. Finalul e tipar filmelor europene Mihai iar filmul e chiar foarte bun ! Romanul s-a obisnuit cu filmele ” pac pac “, explozive, scene 18 ani interzis, comedii ieftine si filme usor de “rumegat” pentru creier !

  • nu stiu unde ai citit tu asa ceva. am zis ca merg numa’ idiotii care n-ar da bani pe un film atat cat costa el , ci il iau subventionat de la primarie ca-s niste tampiti inculti care cred ca un film costa 5 lei sau 4 lei sau 8 lei.
   si in al doilea rand la cinema city nu s-a dat pozitia copilului…. so… nu e ca si cum as fi avut de ales.
   oricum arta e o maghernita care trebuie demolata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *