Târgu Mureş
18 Oct, Friday
-1° C
TOP

Municipiul Tîrgu-Mureş intră în cursa pentru Capitală Culturală Europeană – Poftim?

Pam pam! Oare cine va fi? Până una alta…

“Dosarul de candidatură trebuie depus până în 10 octombrie, prima etapă de preselecţie urmând a avea loc în luna noimebrie.

Până acum alte 13 orașe din țară şi-au anunţat intenţia de a candida pentru obţinerea acestui statut în anul 2021.

Preşedintele CJ Mureş, Ciprian Dobre, consideră că avantajele municipiului Tg.Mureș sunt tradiţia, istoria şi multiculturalitatea.

Consider că patrimoniul cultural pe care Tîrgu-Mureșul împreună cu Sighișoara, împreună cu Sovata, împreună cu toate celalte unități administrativ-teritoriale vor reuși și vom reuși împreună să facem diferența. Interculturalitatea, multiculturalitatea, români, maghiari, sași, țigani, consdier că este de fapt lucrul care face diferența între noi și celalalte 13 candidate la acest titlu.”

…”

Bla bla bla împreună cu împreună și împreună… Restul e doar o gargară ordinară. Din câte știu, Cluj Napoca era principalul favorit în această cursă, de altfel cine a fost în Cluj, în ultima perioadă, a simțit pe pielea lui șantierul din oraș, eu azi am și făcut accident din cauza unui Dorel de șantier, se pompează bani la greu acolo. În cursă a intrat și Bucureștiul.

Avantajele municipiului Tg.Mures sunt traditia, istoria si multiculturalitatea

Care tradiție frate? ce istorie? unde multiculturalitate? zici că e singurul sat din țară care are “români, maghiari, sași, țigani” multiculturalitate ai mai mare și la Săpânța. Ok, e frumos că te legi  de Sighișoara, frumos, dar parcă Sighișoara avea șanse mai mari față de Tîrgu Mureș, aceeași Sighișoara de care comentam acum 3 ani ca e o crimă ce se întâmplă acolo din punct de vedere arhitectural! Nu degeaba Sighișoara este la un pas să fie exclusă din patrimoniul UNESCO.

Da, sună frumos, dar mai ales ireal, nu contest frumusețea orașului și a locuitorilor, contest maniera în care este guvernat orașul și felul pompieristic în care se aruncă cu praf în ochii locuitorilor creduli.

Când o să văd o pistă de biciclete în oraș, promovarea transportului alternativ, un consens în tot ce înseamnă spațiul urban, redarea către comunitate a unor spaţii din oraș prin crearea de artere pietonale, că avem unde, ceva ceva acolo de anul 2000. Le sugerez conducătorilor să mai meargă pe la Cluj și Brașov să vadă cum se mai mișcă lucrurile prin vecini.

Capitală culturală nu faci cu mici, bere, semințe și Julio Iglesias, care e strategia culturală a municipiului Mureș pe următorul deceniu, ca e ușor să vorbești de cultură dar, de care cultură vorbim?

Până una alta, domeniul mures2021.ro, tirgu-mures2021.ro sau tirgumures2021.ro e liber, dacă e interesat careva cu un bișniț, ca să vezi strategie.

Citate preluate de pe radiomures

Post a Comment