Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
32° C
TOP

Review Bear King

Bear King – un spațiu intim, chill, cozy pentru clienții casei; este mai mult decât un business, este un loc în care să te simți bine, de fiecare dată, și în care să îți dorești să revi.

aceasta a fost descrierea, pe scurt, a lui Vlad Mihail, asociatul lui Darius Lumperdean.

Bear King – Taste the Attitude este conceptul celor 2 asociați, un concept cu atitudine, unul nemaiîntâlnit în oraș până acum; în același timp este un proiect realizat cu multă pasiune și dorință, despre care, cel puțin Vlad, ne-a vorbit și cu siguranță ne-ar mai fi putut povesti cu mare drag și putere ”de urs”.

De ce acest nume?

Bear = acela sunt eu! Așa mi se spune, încă din copilărie. King = un local cu atitudine, cu o mâncare cu atitudine, cu preparate premium și, să nu uităm, un ”urs” cu poftă de rege.

ne spune Vlad râzând.

Ideea de wursthaus a pornit din Austria, unde cei 2 asociați au găsit plăcerea, căldura, starea de bine și sentimentul de musafir și, fără doar și poate, gustul bun și de neconfundat, al unui wurst autentic.

Pentru prima dată, târgumureșenii, pot mânca un wurst premium și pot bea o bere care se va potrivi perfect. Accentul este pus pe calitatea superioară a produsului principal, cârnațul adus tocmai din Austria; chiar dacă îți e greu de crezut, face o mare diferență!

Ce aduce nou Bear King?

70% produse importate din Austria, un wurst autentic austriac care are o bogată istorie (acolo este a fost și este considerat o delicatesă) și a cărui rețetă tradițională nu a suferit modificări de-a lungul istoriei: acel 97% carne proaspătă și mixul de condimentele pe care numai vecinii noștri îl cunosc, cu adevărat, își pun amprenta. Chifla este proaspăt coaptă in-house pentru a fi perfect și ușor crocantă iar sosurile sunt…Doamne cum sunt sosurile…acel mix de condimente, acea perfectă aromă, acea consistență…

Toată gama de bere, pe care o găsești la acest wursthaus, este o gamă premium, bine gândită, în așa fel încât să se potrivească cu aproape oricare wurst comandat. Noi spunem să ai curaj și să le mixez așa cum îți dictează ”pofta” de această dată 😀

Meniul – Original Vienna Wurstgers – are o secțiune Deluxe Wurstgers care îți prezintă un număr de 7 wurstgers pe care…trebuie să îi studiezi (dar nu mult) și neapărat să îi iei la încercare, pe rând 😀

Share the wurst, wurst salad, meet the basics sunt alte 3 categorii care completează meniul. Better with beer, bere marca Pilsner Urquell și Beer for Pros sunt acele beri care, indiferent de ceea ce alegi să mănânci, vor completa de minune wurstul.

Din meniu nu lipsesc băuturile non alcoolice, preparatele cu cafea, ceaiul, soft drinksurile, o gamă special selectată de vinuri (ușor parfumate dar cu amprenta diferită) și șampania – Mumm Cordon Rouge Brut – șampania care merită o sărbătoare specială.

De ce această locație?

Foarte simplu: conceptul de wursthaus nu poate fi situat în centrul orașului. Nu este tipic pentru așa ceva. Traficul mare, agitația unui centru de oraș, goana după un loc de parcare… toate acestea nu pot crea o atmosferă prietenoasă. Aici am găsit absolut tot ce ne-am dorit. O zonă care, în trecut, a fost mai mult ocolită a devenit una foarte bună, fiind dominată de firme mari, clădiri cu corporatiști, IT-iști, o zonă care se va dezvolta bine și care va aduce un plus orașului.

ne-a spus Vlad 🙂

Cum este la Bear King?

Bear King este un ”ceva nou pentru oraș”, un wursthaus cu aproximativ 35 locuri, un design simplu, călduros, aerisit și curat în spatele căruia se află Midori Visuall. Au îmbrățișat conceptul în întregime, au pus suflet și pricepere și au realizat acest prim wursthouse din oraș. Culorile folosite, lemnul, multa lumină care pătrunde în, nu foarte marele local, îi conferă un plus de căldură și de cozyness care, chiar te face să mergi, să mănânci și să povestești relaxat.

Care este recomandarea voastră?

Totul este bun! Vedetele sunt, totuși, Blue Cheese Wurstger și Cheddar Jalapeno Wurstger. Ne spui, pe scurt, ce preferințe ai (asta dacă nu ești hotărât după ce ”analizezi” meniul) iar noi te ajutăm să ai partea de cea mai gustoasă experiență wurst.

Avem și două beri care se potrivesc, am putea spune, cu aproximativ 90% din toți wurstii și anume Pilsner Urquell și Augustiner-Lagerbier Hell.

spune Vlad.

Noi am ales să mâncăm Noah Delux Wurstger (cârnațul are carne de curcan) și, ca bere, am ales Hacker-Pschorr Weissbier și Blue Cheese Wurstger cu Bere Noah Poet Pale Ale, o bere artizanală fabricată în Târgu Mureș; cu cartofi (din toate cele 3 feluri) și sosuri. Nu ma sărit peste desert (le-am luat pe ambele) 😀

Crocănțeala baghetei proaspete, gustul bun al wurstului autentic austriac, acel aparte gust al cepei caramelizate și puternicul gust al blue cheeseului…. să nu vă mai spunem cât de bine s-au potrivit cartofii (mai ales cei wedges) cu sosurile condimentate… o ploaie de arome, gusturi… nebunie!

Berea a mers foooarte bine atât în timpul mesei cât și după. Cele două prăjituri cu care ne-am ”îndulcit” ziua au încheia cum nu se putea mai bine prânzul. (încercați Almond Bear Queen = o regină al bunătățurilor 😀 )

Ce pregătește pe viitor Bear King?

Ne dorim să ajungem cu Bear King și în Oradea și Cluj Napoca, mai apoi în Brașov și, de ce nu, să francizăm wursthausul.

Pregătim pentru vara lui 2020 și o terasă, generoasă, care va fi atractivă, în special, pentru IT-iștii și corporatiștii care ne trec pragul. Nu spun mai mult de atât.

ne-a ”destăinuit”, încântat, Vlad.

 

Uff… noi ți-am povestit, ți-am arătat, (ne-am făcut iar poftă), ție nu îți rămâne decât să… iei atitudine și să mănânci în stilul Bear King!

Classic & gourmet sausages & beer & fries.

Photo credit – Dorin Bonta

Atitudine la fiecare mușcătură! 😀

    Bear King

  • Gheorghe Doja nr. 80, Tîrgu Mureș
  • 0742 742 595
  • Luni-Duminică: 10:00-11:00

Post a Comment