Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Review – Relansare Concordia

‘’suntem încă aici, suntem fresh, reinventați și tare entuziasmați’’

– în acest spirit ne-a întâmpinat Crina Orza, general manager al hotelului Concordia. Încă cu papilele gustative fericite după degustarea de ieri, avem plăcerea de a vă anunța lansarea noului meniu al restaurantului hotelului Concordia și, în același timp, să vă invităm la o bună cafea, marca 112 Coffee and Co., sub umbrela terasei Concordia.

Sub o nouă, tânără, plină de inițiativă și inspirată conducere, cu un nou design scandinav realizat în colaborare cu arhitectul Ștefan Păvăluță, Hotel Concordia și-a propus să vă scoată din starea de monotonie și izolare socială și să vă încânte cu a lui stare de relaxare, preparate pur și simplu amețitor de gustoase, toate indubitabil realizate cu respectarea noilor norme de siguranță.

 

Cu pași mărunți dar hotărâți, Concordia a luat iar viață. Atât restaurantul, barul cu a lui nou aer nordic, cele două terase – terasa stradală și terasa interioară a hotelului, ambele în aer liber – cât și partea de cazare, s-au pregătit temeinic pentru a-și primi clienții.

 

Barul, pe lângă diversitatea de băuturi alcoolice, non-alcoolice și răcoritoare vă încântă simțurile cu apetisantele open sandwich-uri – smorrebrod” inspirate din bucătăria scandinavă și realizate cu măiestrie de Chef Andreas Binder, alias Andi.

 

’’Meniul nu arată doar bine ci are și gust’’

ne-a asigurat Crina Orza. Preparatele bine gândite, detaliile cu care fiecare dish este gătit, tehnicile folosite, calitatea și prospețimea ingredientelor folosite, toate sunt elementele de bază ale unei bucătării de excepție.

 

’’Clientul cu o anumită educație culinară va știi să aprecieze și să se bucure de preparatele noului meniu.’’

  Crina Orza.

Trebuie să punctăm faptul că meniul restaurantului este unul diversificat, chiar dacă nu are multe preparate (18 la număr), acest meniu fiind unul ’’de început’’. De la tartar de vită sau obrajori de vită, la caracatiță sau miel, la cappuccino de morcov cu ghimbir și anason stelat servit ca supă, sau mai clasic, supă de coadă de vită, la delicii precum creme brulee de rozmarin sau Kaiserschmarrn cu compot de mere, toate alcătuiesc un meniu echilibrat, sănătos și încântător chiar și pentru cele mai pretențioase papile gustative.

Raportul calitate / preț este unul accesibil.

Pentru a ne convinge de măestria culinară și gustul inconfundabil al bucătăriei Chef-ului Andreas Binder, am degustat câteva din preparatele meniului verii 2020. Primele preparate care ne-au introdus în bucătăria Concordia au fost:

 

Cappuccino de morcov cu ghimbir și anason stelat

Cappuccinoul de morcov a fost un adevărat deliciu! Un perfect amestec de arome bine echilibrate, cu o consistență fină și ușoară. modul de servire – dintr-un pahar de cappuccino este, indubitabil, unul deosebit.

 

 

Supă de coadă de vită

Supa de coadă de vită va primi nota 10 din partea clienților care apreciază gustul puternic de vită. Slow cookingul și-a pus amprenta și în acest preparat iar legumele tăiate în stil thai au ’’vorbit’’ puțin despre plăcerile Chefului Andreas.

 

Tartar de vită cu sfeclă roșie, hrean și ou de prepeliță

Fraged, suculent, fresh, hrănitor și potrivit condimentat! O ploaie de arome ușoare dar bine mixate. Hreanul, caperele și sănătatea în gramaj mic din oul de prepeliță se potrivesc perfect cu tartarul de vită.

 

 

Salată de avocado și papaya cu somon marinat

O salată light, fresh și bună! Un dish care îți lasă papilele gustative într-o lungă bucurie. Somonul marinat în combinație cu papaya și menta…un mix atât de simplu dar, în același timp, atât de rafinat. Este o salată must!

 

Obrăjori de vită cu piure de țelină, marmeladă de ceapă roșie și sos de vin Porto

Mereu va fi un categoric DA pentru marmelada de ceapă roșie și piureul de țelină! Frăgezimea, suculența cărnii și sosul de vin Porto au făcut din acest dish o bunătate gustoasă, sățioasă și perfect condimentată.

 

 

Pappardelle cu ragu de rață, pătrunjel proaspăt și parmesan

Dacă ești iubitor de paste sau doar pofta de ele este prea mare, acest preparat este de neratat. Preparate al dente, potrivit de suculente, acompaniate de gustosul ragu de rață… și parmezanul în cantitate perfectă…exact așa cum trebuie.

Și pentru a încheia un nou meniu într-o notă gustoasă, să îi spunem, dintre deserturi am ales

 

Creme brulle de rozmarin

Un desert perfect! O joacă bine echilibrată între arome și consistențe. Un desert potrivit de dulce, cremos, ușor și fresh. Asezonat, poate, cu o limonadă cu ghimbir…uau!

 

Kaiserschmarrn cu compot de mere

Dacă desertul este atracția oricărui meniu, așa cum este pentru mine, și, mai ales, dacă orice desert cu mere îți trezește papilele gustative, atunci acesta este și desertul tău! O explozie ușoară dar cu impact masiv asupra simțurilor!

Crocant dar în același timp moale, potrivit de dulce, ușor, fresh prin mere și mentă…o rețetă austriacă care bucură poftele târgumureșene!

 

Într-o notă ’’gustoasă’’, îți facem, indirect, cunoștință și cu Chef Andreas Binder, care continuă de 23 ani, să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi. Bifând școala germană culinară, adorând stilul thai care ’’este un fel de obsesie, îmi plac ingredientele thailandeze’’, și realizând cu brio cross-overul între clasicul francez – german – thailandez, bucătăria Chef Andreas Binder se poate defini prin gust rafinat, joc de arome și texturi și high class.

Fine diningul autentic este țelul final!

Într-o atmosferă relaxantă, la una dintre cele 2 terase, și poate în cât mai scurt timp în restaurant sau bar, haideți să vă bucurați de tot ceea ce înseamnă Hotel Concordia: relaxarea și intimitatea oferită de terasa curții interioare sau expunerea celei din fața holetului, organizarea unei restrânse private party sau, cazarea unui prieten intr-una din cele mai spatioase si inalte camere din oras, bucătărie high class.

Ne revedem la toamnă, pentru un nou meniu si alte surprize dar până atunci… pofte multe să avem că satisfăcute vor fi! 😀

 

    Hotel Concordia

  • Piața Trandafirilor nr.45, Tîrgu Mureș
  • 0265 260 602
  • Always Open

Post a Comment