Târgu Mureş
20 May, Monday
16° C
TOP

Review Fresca Pasta Bar

Pe strada Bolyai nr. 1/III s-a deschis începând cu data de 14 august un nou local dedicat pastelor dar nu oricăror paste. Fresca Pasta Bar vă aduce pe piață pastele din făină de grâu dur numită Semola și importată din Italia.

 

Grâul dur, ca principală componentă a pastelor Fresca, constituie o importantă sursă de carbohidrați complecși, adică cu ardere mai lentă. Astfel, carbohidrații sunt convertiți mai degrabă în energie decât în grăsime, cum se întâmplă în cazul produselor din făină albă.

 

 

Așadar, carbohidrații complecși rămân cel mai bun combustibil pentru musculatură, o sursă de energie pentru creier și pentru sistemul nervos central și ajută la menținerea unui nivel constant de glucoză în sânge, prelungind senzația de sațietate. Totodată, pastele din grâu dur sunt bogate în vitamine E și B, conțin mai multe proteine, minerale și antioxidanți esențiali unei vieți lungi și sănătoase

spun patronii Fresca Pasta Bar.

 

De unde provine numele?

De la faptul că pastele sunt create în laboratorul restaurantului deci sunt mereu proaspete iar clientul își poate alege felul de paste dorite din barul în care acestea se păstrează.

 

De unde ideea?

Simplu, este vorba despre o afacere de familie, mama, fiica și fiul s-au gândit să pună bazele unei afaceri cu paste sănătoase după ce au petrecut un timp în frumoasa Italie. Aceștia mărturisesc că într-o lume care a devenit cât se poate de comercială, dorința lor a fost să se întoarcă la tradiție, tradiția italienească de făcut paste unde calitatea este superioară.

 

 

Ce oferă restaurantul?

Momentan 18 combinații de rețete de paste și două deserturi, toate de casă, realizate în cadrul bucătăriei restaurantului. Restaurantul se deschide la ora 12 iar până atunci bucătarii prepară la fața locului pastele care urmează să fie servite în ziua respectivă.

 

Cum comanzi?

Clientul se apropie de pasta bar și își alege un tip de paste pe care le combină cu diferitele rețete disponibile. În general, la pastele mai subțiti, spaghetti, se adaugă mai multe ingrediente iar la cele mai late de tipul tagliatelle mai puține. Prepararea rețetei durează aproximativ 15 minute.

 

 

Atmosfera în restaurant

Deși mititel, restaurantul este foarte cochet. La amenajarea lui s-a colaborat cu firma Midori Visuall care a creat tot conceptul plecând de la cele câteva idei ale proprietarilor. Un detaliu reprezentativ pentru restaurant este motocicleta Vespa recondiționată care este poziționată afară, în fața restaurantului și care servește atât pe post de masă cât și de punct de reper pentru toți clienții.

Pe lângă decorul specific pentru un restaurant de paste precum pozele cu acestea, cărțile de rețete și efectiv pastele din boluri, în restaurant se regăsește doar muzică italienească pentru a vă introduce cu adevărat în atmosferă potrivită.

 

 

Rețeta de paste care vă reprezintă

Proprietarii le recomandă clienților să încerce toate felurile de paste și astfel să-i ajute pe aceștia să creeze mai ușor un meniu care să placă tuturor. Dacă ar fi să aleagă o rețetă de paste care le caracterizează localul acela este ravioli cu spanac și ricotta.

 

 

Planuri de viitor

Pe lista planurilor de viitor apropiate se află implementarea unui serviciu de home delivery pentru a se asigura că pastele sănătoase ajung mai ușor pe masa fiecărui târgumureșean. De asemenea, în această toamnă meniul se va schimba și vor introduce surpriza săptămânii.

În final, un lucru foarte important pe care ni l-au mărturisit proprietarii este faptul că promit să păstreze calitatea. Ei bine, eu ca un mare fan a pastelor în general, o să le mai fac o vizită din când în când pentru a mă asigura că aceștia se țin de cuvânt, căci de această dată, pastele au fost pur și simplu delicioase; și să nu mai zic de tiramisu, pur și simplu divin.

 

 

 

Photo credit Dan Costin Caciula

    Fresca Pasta Bar

  • Str. Bolyai nr.1 / III. , Tîrgu Mureș
  • 0770 359 357
  • Luni-Miercuri: 11:00-20:00
  • Duminică: închis

Post a Comment