Review – Lansarea noului meniu la Restaurant Privo
Au promis și se țin de promisiune! Au garantat calitate, rafinament, promptitudine și respect față de client, toate acestea simțindu-se odată ce le treci pragul.
Ne-au obișnuit să ne surprindă cu evenimente speciale, atmosfera plăcută, crama – o adevărată comoară – și, nu în ultimul rând, cu preparatele bucătăriei restaurantului, Hotel Privo a lansat în seara de 19.05.2016 noul meniu care are acum o nouă prezentare, un nou concept care, cu siguranță, își va încânta clienții.
Evenimentul serii a început cu un plăcut concert susținut de formația Amadeus.
În compania fetelor de la Amadeus ne-am bucurat de selecția de preparate din noul meniu. Trebuie să vă spunem că noul meniu este realizat în colaborare cu Henrik Sebok Certified Master Chef.
Din consultanța culinară dintre Henrik Sebok și Florescu Adrian, Chef de Cuisine al restaurantului Privo, a rezultat un meniu diversificat, fresh, aromat, sofisticat, un meniu care încearcă să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi.
Acompaniate de o scurtă prezentare preparatele noului meniu au început să fie aduse, rând pe rând la mese. Am început cu un bun aperitiv și anume
Rougie Foie Gras Torchon și Somon afumat Kobachi cu avocado
O cascadă de arome, un aperitiv care a promis o continuare gustoasă tare. Trebuie să vă precizăm că o să vedeți în poze porții mici, acestea fiind astfel pregătite pentru că noul meniu a cuprins cinci feluri de mâncare, porții special pregătite pentru degustare.
Rulourile crocante de rață
Au primit de la noi, și nu numai, nota 10!! Vă recomandăm să le încercați! Sunt ceva deosebit, sunt gustoase, sunt fresh, sunt ușor dulci și ușor iuți, sunt…bune! 😀
Este unul dintre preparatele recomandate de Chef de Cuisine, este mereu proaspăt, afumat în afumătoarea proprie, este una dintre cele mai sănătoase cărnuri. Este
File de păstrăv afumat cu cremă de cartofi infuzată cu trufe și legume
Unul dintre secretele bucătăriei restaurantului Privo este folosirea, în exclusivitate în Mureș, a metodei sous-vide, metodă care conferă cărnii și vegetalelor o textură plăcută, o preparare potrivită și sănătoasă.
Din lista noului meniu a urmat
Mușchiuleț de porc caramelizat, cartofi cu rozmarin și legume stir fry
Metoda sous-vide a fost folosită pentru prima oară în pregătirea unui meniu întreg, până acum cinele gastronomice fiind singurele care au profitat de această tehnică. De acum, dacă o să mergeți la restaurant Privo o să vă bucurați papilele gustative cu preparate gătite prin sous-vide.
Pentru că din meniu nu putea să lipsească carnea de pui, aceasta a venit sub forma
Piept de pui Supreme pe pat de orez Jasmine și fettuccine de legume
Plating-ul a fost puțin diferit făță de cel anunțat, experimentarea și “joaca” găsindu-și locul în acea seară.
Fără doar și poate am simțit cu toții textura diferită și fragezimea mușchiulețului de porc și a pieptului de pui preparate prin metoda sous-vide.
“Detaliile fac diferența”, a spus Chef Adrian Florescu, detalii pe care le-am putut observa, gusta și aprecia pe toată durata serii.
Desertul a fost “comoara” serii, a noului meniu.
Selecție de Choccopassion – mousse de ciocolată neagră cu fructul pasiunii, Purple Sunset – mousse de coacăze cu mango și Forest Berry Panna Cotta – panna cotta cu fructe de pădure și burete de fistic.
Dacă ar trebui să aleg un singur desert mi-ar fi foarte greu!! O ploaie de prospețime, de gusturi, de combinații perfecte, o joacă bine echilibrată de dulce-acrișor, ușor amar-fruct dulce. Recomandarea venită din partea Chef-ului este Forest Berry Panna Cotta (o minunăție de desert) și Purple Sunset, desert pe care noi l-am descris ca fiind desertul verii!! 😀
Noul meniul al restaurantului Privo ne-a cucerit cu ale lui preparate și suntem siguri că și ceilalti invitați au fost convinși de bunătatea acestora.
Muzica celor de la Amadeus, bunul vin al cramei Privo, atmosfera și preparatele au făcut ca seara lansării noului meniu să fie una specială.
Răsfățați-vă papilele gustative cu preparatele noului meniu rezultate din consultanța culinară Henrik Sebok și Florescu Adrian, Chef de Cuisine!
Credit foto: Dorin Bonta
[g1_row]
[g1_1of1]
Privo
[g1_space]
[/g1_space]
[_g1_row]
[_g1_1of2]
[/_g1_1of2]
[_g1_1of2]
- Str. Urcușului nr. 1, Tîrgu Mureș
- 0365 424 442
- office@hotelprivo.ro
[/_g1_1of2]
[/_g1_row]
[g1_toggle title=”Vezi pe harta” title_align=”left” layout=”stretched” size=”s” state=”off” style=”simple” icon_subset=”iconsmind-maps-and-locations” icon=”map2″]
[g1_fluid_wrapper]
[/g1_fluid_wrapper]
[/g1_toggle]
[/g1_1of1]
[/g1_row]