Târgu Mureş
19 Sep, Thursday
17° C
TOP

Descoperă magia zborului la cea de-a 18-a Paradă a Baloanelor cu Aer Cald

Toamna este tradiție, toamna ne aduce parada baloanelor cu aer cald! Știm că ai în calendar acest eveniment an de an 😀

Între 27 – 29 septembrie 2024, la Mătrici, județul Mureș, te așteaptă o experiență unică la cea mai veche și mai mare paradă a baloanelor cu aer cald din România. Parada ajunge la cea de-a 18-a ediție și promite un weekend plin de activități pentru întreaga familie.

Atracția principală a evenimentului este, desigur, zborul cu baloanele cu aer cald, o experiență de neuitat, pe care dacă vrei să o încerci, ai la dispoziție două opțiuni:

  • Zbor liber cu balonul: Bucură-te de priveliștile de toamnă de la înălțime cu un zbor lung, purtat de vânt! Prețul pentru zborul liber este de 800 de lei/persoană, din care 300 de lei reprezintă avansul, achitat online, iar restul sumei se plătește în numerar la fața locului. Înscrie-te aici!
  • Zbor ancorat: Dacă preferi o experiență mai liniștită, balonul ancorat se ridică la o înălțime fixă, fără a părăsi zona de decolare. Zborul ancorat este ideal pentru cei care încearcă pentru prima dată zborul cu balonul. Înscrie-te aici!

Importanța condițiilor meteo – De ce este necesară înscrierea?

Zborul cu balonul cu aer cald depinde în totalitate de condițiile meteorologice. Vântul, temperatura și umiditatea joacă un rol esențial în siguranța decolării, iar condițiile se pot schimba de la un moment la altul. Condițiile pentru o decolare reușită presupun un vânt ușor, care ajută la controlul balonului, dar nu compromite stabilitatea acestuia, o temperatură moderată și umiditate scăzută, care asigură funcționarea corespunzătoare a balonului cu aer cald. Pe lângă acestea, este importantă și capacitatea de încărcare a balonului, deoarece fiecare balon poate zbura doar până la o greutate specifică. De aceea este necesară înregistrarea prealabilă și planificarea exactă a programului zborurilor.

Bilete și program – Distracție la sol și în aer

Chiar dacă nu vrei să zbori, parada baloanelor este spectaculoasă de privit de la sol. În plus, evenimentul oferă o varietate de activități și divertisment pentru toate vârstele!

  • Abonament festival: 40 lei
  • Bilet pentru o zi – vineri: 15 lei
  • Bilet pentru o zi – sâmbătă sau duminică: 25 lei

Parcarea necesită un bilet separat, valabil pentru o singură intrare.

Programul de sâmbătă – 28 septembrie 2024

Sâmbătă, începând cu ora 12:00, Ansamblul Bekecs va prezenta dansuri tradiționale, urmat la ora 14:00 de un spectacol interactiv de comedie cu Mister Nicu, garantând zâmbete pentru toată lumea. La ora 16:00, Teatrul de Piatra va pune în scenă spectacolul muzical Kőleves (supă de piatră), inspirat dintr-o poveste de folclor bine cunoscută.

Seara, iubitorii de muzică rock vor fi încântați de concertele live. Între 19:00 – 20:15, formația Compact, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock din România, va urca pe scenă cu hituri precum „Fata din vis” și „Cântec pentru prieteni”.

Concertul special susținut de Rudán Joe și Varga Miklós, două legende ale rock-ului maghiar, va începe la ora 21:00.

Programul de duminică – 29 septembrie 2024

Duminica, distracția continuă. La ora 14:15, Krampusz (Kádár Zoltán János) va oferi un spectacol interactiv pentru copii, plin de veselie și participare activă.

Între 17:30 – 18:30, formația Trupa Marili va oferi un program muzical special pentru familii, unde toți pot dansa și cânta împreună.

La 18:30, pe scenă vor urca Mano & Gregor, una dintre primele formații de indie folk din România. Cu un stil muzical simplu și autentic, aceștia au devenit cunoscuți prin piesa „Warm freeze”, care ilustrează o frumoasă poveste de dragoste dintre un român și un maghiar.

Evenimentul se va încheia la ora 20:00 cu concertul Slágerebbje, unde publicul se va putea bucura de hituri internaționale cunoscute și îndrăgite, marcând o încheiere perfectă a weekendului.

Nu rata cea mai mare Paradă a Baloanelor cu Aer Cald din România, între 27 – 29 septembrie 2024, la Mătrici!

Zboară printre nori! 😀

Post a Comment