Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
20° C
TOP

La o poveste cu trupa byron

Vă ziceam în articolul despre Zdob şi Zdub că nu am putut rămâne până la sfârşitul conferinţei cu trupa, pentru că am fost “trimisă” să iau interviu la byron. Astfel, cumva am reuşit s-o fur şi pe Paula, care e mare fană a trupei şi am intrat în backstage la Kiss Terrace, unde ne aşteptau “cântăcioşii”. Odată ajunse acolo, aşezate împreună cu trupa, într-un cerc, am uitat complet de ce suntem acolo. Trebuia să am emoţii, era primul interviu pe care-l luam, dar aşa mişto şi deschis vorbeau cu noi parc-am fi fost prieteni de-o viaţă. Nu eram la interviu, eram la o poveste cu nilte artişti. Am râs, am glumit, apoi ni s-a reamintit că totuşi suntem contra-cronometru. Astfel, am început să-i descoasem pe băieţi.

Astfel, am aflat că trupa ţine foarte mult la comunicarea directă cu publicul, ei încercând să posteze şi să fie cât mai activi pe blogul lor, nu-şi lasă doar PR-ul să se ocupe de tot. Deşi nemulţumiţi, bineînţeles, de pirateria din online, ca orice artist, eiau spus că încearcă să aibă o relaţie strânsă cu online-ul, pentru că până la urmă, cea mai bună promovare în online se face. Şi aşa am ajuns să discutăm despre site-ul lor. Dacă nu le-aţi văzut site-ul, vede-ţi-l, e tare tare fain şi pus la punct. Ne-au povestit cum au ajuns, din întâmplare, să colaboreze cu cei de la Webstyler şi au făcut treabă foarte bună împreună.

Eu sunt mare fană Luna Amară, aşa că evident m-a interesat să aflu cum de au făcut cover la piesa lor – Chihlimbar, ce sună minunat şi în varianta byron. Ne-au povestit astfel, despre albumul Perfect ce e compus doar din cover-uri după piese din repertoriul artiştilor valoroşi din România (Valeriu Sterian, Timpuri Noi, Ada Milea, Nicu Alifantis, etc); iar ca piesă mai recentă după care să facă un cover, băieţii de la byron au ales tocmai Chihlimbar,  să facă parte din tracklist-ul Perfect.

Pentru că i-am întrebat cum se simt, ici-şa, în Tg. Mures, am aflat că unul dintre băieţi este tîrgumureşean de-al nostru iar un altul a studiat la Facultatea de Medicină şi Farmacie aici, deci nu sunt chiar străini de oraş şi tocmai de-asta au ales să înregistreze primul DVD unplugged  tocmai în Teatru 74.

Despre experienţa cu teatrul, ne-au spus doar că a fost plăcută, dar foarte grea şi că probabil nu ar repeta-o. Apoi i-am rugat să stea cu noi la o poză şi i-am lăsat să se pregătească pentru concert. Concert care a fost tare fain, băieţii de la instrumente te vrăjeau efectiv. Şi i-au cântat chiar şi Paulei piesa.

Acum abia aştept să-i aud acustic. Totul e minunaat.

 

Post a Comment