17 Jun, Monday
0° C
TOP

Review – 112 Coffee & Co

“112 Coffee & Co = povestea noastră rezumată la Dorin Ogleja și eu, Istvan Zsigmond. Vânzări + marketing. Artă, feeling și… trebuie să iubești ceea ce faci cu cafeaua!”

mi-a spus cu entuziasm Istvan, unul dintre asociați.

112 Coffee & Co. probabil cea mai bună cafea din oraș? Vă las pe voi să deduceți din ale noastre cuvinte și poze și, nu în ultimul rând, din a o sorbi la 112 Coffee & Co.

De ce acest nume?

Numele este un brand iar conceptul din spatele brandului este acela de coffeehouse. Este un concept human to human unde socializarea este interesul maxim care se vrea a fi atins.

112 este prima Specialty Coffeehouse din Târgu Mureș și reprezintă un nou brand local, 100% mureșean, care aduce acel ceva special consumatorului.

Pentru prima dată mureșenii au oportunitatea de a bea o ceașcă de cafea adevărată de specialitate, preparată respectându-se până la ultimul detaliu principiile Third Wave Coffee.

”Important nu este doar să știi de unde să aduci cafeaua, cum să o prăjești, ci și ceea ce faci cu cafeaua dincolo de bar! ”

Fiecare tip de cafea are o poveste, are origine diferită, un anumit tip și timp de prăjire, mod de procesare.

Cei doi asociați încearcă să educe consumatorul târgumureșean să știe: cum să consume o cafea de specialitate, să își dea seama de ce are acel gust, de ce se servește diferit. Consumatorul 112 va înțelege, în acest fel, notele cafelei.

112 înseamnă cafea prăjită în Târgu Mureș disponibilă publicului larg și, în același timp, furnizare de aparatură de specialitate pentru cei care doresc să consume o bună cafea la birou sau acasă – te învață ei cum să prepari cafeaua. Inclusiv cafea verde de specialitate!

Ce aduce în plus 112 Coffee & Co. ?

”Cafeaua de specialitate, modul de preparare, cafea de origine de la ferme – ex. Etiopia, Burundi, Columbia, Panama – și, nu în ultimul rând, cafea prăjită în Mureș.”

– Istvan Zsigmond.

În fiecare săptămână, după o selecție proprie, printre vedetele cafenelei se numără și berea artizanală. Băuturile exotice pe bază de cafea, soft drinks premium, 4 specialități de cafea, 3 origini și altele ”pe drum”, toate completează lista preparatelor cu care îți poți trezi simțurile. A…și cafea ToGo!

Care este recomandarea voastră?

”Nitro Coffee!!! O cafea infuzată la rece (rețetă, temperatură, gramaj toate precise), răcită și infuzată cu CO2. ”

mi-a spus Istvan fără prea mult timp de gândire.

Trebuie să vă spun că am încercat-o! UAU! Cam așa ar fi aclamat papilele și simțurile mele dacă ar fi avut voce! Este ciudată, plăcută, interesantă, bună, răcoritoare, tare, aromată…. E un must!! Un must!!

Cum este la 112 Coffee & Co.?

Ți-aș spune pe scurt: hai să vezi dar… îți spun că este în centrul orașului, lângă Biblioteca Județeană, pe str. George Enescu nr. 2. Are un număr aprox de 25-30 locuri, are un aer nordic, minimalist, fresh în spate aflându-se ideile arhitectului Ștefan Păvăluță, cu experiență vastă în arhitectura de interior și designul de expoziție. Plăcile de pe jos, mesele, scaunele toate sunt handmade, experiența unui tâmplar local punându-și amprenta.

Locuri de parcare găsești ușor, locația este una foarte bună, la vedere. Arhitectura clădirii, geamurile mari, lumina care pătrunde în cafenea…micile și verzile plante… să tot stai la poveste, relaxare, citit, lucrat sau business meeting și cafea.

Ce pregătește pe viitor 112?

Evenimente de degustare, eveniment național cu coffee traders, evenimente de infuzie de cafea și fructe, coffee coping și seri cu muzică live. După ora 17:00 până la ora 22:00 coffee good spirits = băuturi high class. Speciality coffee + speciality experience.

”Keep it simple, minimal good.”

spune Istvan

Întreaga echipă din spatele 112, formată din 6 persoane, are perspectiva expansiunii în afara țării, prin francize.

112 Coffee & Co. Târgu Mureș este în strânsă legătură cu Transylvanian Barista Academy, prima instituție de acest gen din Ardeal și prima care a adus noțiunea de cafea de specialitate în acest oraș.

Revoluția cafelei?

= un push pentru cafeaua de specialitate.

A cup of us. La 112: welcome, sit, look, read.

 

Te-am convins că merită să le treci pragul? Să simți aroma cafelei servită respectându-se regulile Third Wave Coffee? Vrei să știi mult mai multe despre cafeaua pe care o bei? Hai la o poveste cu Dorin și Istvan.

 

Photo credit: Cătălin Neag + 112 Coffee & Co.

    112 Coffee & Co.

  • Strada George Enescu 2, Tîrgu Mureș
  • 0743 079 466
  • Luni-Vineri: 07:00–17:00
  • Sâmbătă: 08:00–14:00

Post a Comment