Recomandarea Săptămânii: The Wolverine
De obicei, în filmele cu supereroi, o putere mare vine întotdeauna legată de o mare responsabilitate. The Wolverine nu numai că vine cu o altfel de poveste ci chiar cu o altă viziune asupra genului de filme cu supereroi, oferindu-ne o abordare foarte condensată pe personajul principal. Wolverine este unul din cei mai recunoscuţi supereroi, fiind un personaj de referinţă în istoria benzilor desenate Marvel. Noul film nu este o altă poveste în care el trebuie să colaboreze cu alți mutanți pentru a opri vreun personaj negativ, ca în X-men, ci o nouă aventură la scară mai personală, care se întreabă dacă eroul nostru este un om ce este un animal sau un animal care se crede om.
Filmul The Wolverine, a cărui acţiune îl poartă pe eroul principal într-o Japonie modernă şi îl pune faţă în faţă cu două personaje negative periculoase: Viper și Silver Samurai, este o producţie de acţiune ce merită văzută. Şi spun asta încă de la început pentru că descrierea unor secvenţe de acţiune din filmul regizorului Mangold nu cred că şi-ar avea rostul în cuvinte scrise. Noul film, dedicat supereroului cu gheare Wolverine, încearcă să exploreze una din poveştile cele mai emblematice din istoria personajului de benzi desenate: versiunea concepută de Frank Miller şi Claremont în 1982, care a devenit populară din cauza subiectului în care Logan călătoreşte în Japonia, poveste ce îşi are originile în trecutul întunecat al personajului. Povestea este populară nu doar datorită fondului urban din Japonia modernă ci şi faptului că scoate în evidenţă o varietate de personaje noi interesante, într-un fel de vis febril al Japoniei, din zilele de azi, cu yakuza, ninja, samurai, crime industrializate, mister şi ceva misticism. Logan (Hugh Jackman), mutantul de 100 de ani, cunoscut lumii sub numele de Wolverine, este ademenit spre o Japonie pe care nu a mai văzut-o încă din timpul celui de Al Doilea Război Mondial.
Având alături o misterioasă şi frumoasă moştenitoare el se va confrunta pentru prima dată cu mortalitatea fapt ce îl determină să îşi forţeze limitele fizice şi emoţionale. După o serie de rătăciri, Logan, ajunge să fie escortat în Japonia de către personajul Yukio, cea care devine mai târziu un fel de bodyguard atunci când acesta devine vulnerabil şi simte pentru prima dată cum e să fii muritor. Cineva din trecutul său zbuciumat vrea să se revanşeze pentru un serviciu făcut. Odată ajuns în Japonia, pe lângă toate secvenţele fantastice de acţiune, Logan este bântuit de mortalitate, vinovăție, regrete tardive și o memorie a celor care au fost răniţi din cauza lui.
The Wolverine este de fapt o dramă combinată cu multe secvenţe de acțiune în care războinicul nostru va fi prins într-un carusel de evenimente cu lupte ninja şi clanuri de samurai ce vor să afle secretul nemuriri sale. În această poveste, Wolverine începe să înveţe că furia ce îi alimentează sufletul îl face şi mai puternic şi că trecutul său întunecat dezvoltă în interior o sursă de putere incredibilă.
The Wolverine se prezintă ca un film despre căutarea propriei identităţi, un film de acţiune fantastic desprins din universul benzilor desenate, ce caută să aducă baza filmului în realism.
Hugh Jackman – care este şi unul din producătorii filmului – arată ca de obicei impecabil, oferindu-i personajului principal un ton destul de întunecat fără să uite de umorul sec cu care ne-a obişnuit şi bineînţeles de jocul actoricesc ce rămâne ca întotdeauna la înălţime.
În concluzie: The Wolverine este un film ce nu trebuie ratat de fanii genului, o peliculă ce va place şi publicului larg, pentru că are acţiune faină, efecte speciale arătoase şi nu în ultimul rând, personaje fascinante.
Află ultimele noutăţi despre filmele şi predicţiile din industria cinema pe: Totul Despre Filmele Noi.
The, Wolverine
Salut, Silviu Andrei. Trecând cu vederea că scrii pe un site public şi habar n-ai să conjugi verbul “a fi”, ai comis cea mai gravă eroare gramaticala din limba română de fix 6 (şase) ori. Te las să ghiceşti care, deşi mi-e că o fac degeaba. Hint: are legătură cu virgulele. Mult succes.
Silviu Andrei
Nu stiam ca “geniile” literare citesc review-uri de filme.
Am dat textul la analizat unei profesoare.
Iar daca inca nu stiai, tot internetul e un mare site public.
Dar, banuiesc ca tu traiesti in evul mediu.
Nu-ti place, move on please!
mihai
:)) acuma nu trebuie sa fii rau. multumeste-i la om de feedback si asta e :d
The, Wolverine
Salut, Silviu Andrei. E nu doar trist, ci grav de-a dreptul dacă o profă de română a zis că e ok să pui de şase ori virgulă între subiect şi predicat. Asta explică un pic procentul de promovabilitate la bac. În schimb, tu puteai să iei ceea ce am scris drept critică constructivă şi să încerci, data viitoare, să nu mai faci cele mai flagrante şi intolerabile greşeli din limba care, bănuiesc, îţi e maternă. Şi nu pentru mine, sau pentru că “internetul e un mare site public”, ci din respect pentru limba pe care o vorbeşti, în primul rând, pentru tine însuţi, în al doilea, şi pentru oricine ajunge să îţi citească postările, în al treilea. Noroc.
mihai
sa fim foarte seriosi nu sunt greseli chiar asa de grave. sunt grave dar pentru un cunoscator fin al limbii romane. sunt gata sa pun pariu cu tine ca daca le prezentam textul la 100 de oameni 90 nu o sa se prinda. o sa corectez eu sa fie bine :d