Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
13° C
TOP

“AFERIM!” premieră de gală la Tîrgu-Mureș

Un film câștigător, un film românesc de excepție!

“AFERIM!”, cel mai așteptat film românesc al anului, va avea o dublă premieră de gală la Tîrgu-Mureș în prezența echipei. Evenimentele sunt programate sâmbătă, 14 martie 2015, de la ora 18:00, respectiv 20:30, la Cinema Arta.

Tîrgumureșenii vor avea parte de 2 proiecții speciale în prezența actorilor Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Alexandru Dabija, a co-scenaristului Florin Lăzărescu, precum și a altor membri ai echipei.

Spectatorii din Tîrgu Mureș vor putea viziona lungmetrajul proaspăt premiat la Festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, trofeu acordat lui Radu Jude. Ursul de Argint va ajunge şi la Tîrgu-Mureș şi va putea fi admirat în seara de gală de la Cinema Arta.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

1.Aferim!___credit photo Silviu Ghetie, Hi Film ProductionsThe Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept “o lecție aspră de istorie, ușurată de umorul deocheat și de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al 3-lea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, grație aspectului său uimitor, subiectului actual și scenariului surprinzător de amuzant”.

 

 

2.Aferim!___credit photo Silviu Ghetie, Hi Film Productions

Revista Variety a considerat, la rândul său, că “AFERIM!” este cel mai reușit și cel mai original dintre filmele lui Radu Jude, și a constatat că regizorul român e în continuare preocupat de “jocurile de putere și de “umilințele” la care oamenii se supun reciproc. “AFERIM!”  e o incursiune “excepțională și extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat și furios”.“AFERIM!””, înseamnă “Bravo!”, continuă criticul Jay Weissberg, “un cuvînt folosit cu profundă ironie pe parcursul filmului, dar care îi poate fi adresat, fără nici o urmă de ironie, regizorului”.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la Cinema Arta.

Sincere recomandări!

Vizionare plăcută! 🙂

Post a Comment