Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
10° C
TOP

all the fridas // Camera K’arte

Expoziția pe care nu trebuie sub nicio formă să o ratați! O expoziție puțin diferită de cele clasice cu care suntem  cu toții obișnuiți, dar care cu siguranță o să vă miște deoarece abordează teme cotidiene.

all the fridas este un proiect-manifest creat printr-o serie de portrete video, fiecare a câte un minut, care prezintă concepte despre naturalețe, percepția corpului și modele de feminitate, curaj, căutări și libertate, egalitate, identitate și deconstrucția stereotipurilor, cât și despre dragoste și transformarea ei.

Artista, Dana Tomoș (n. 1988, Cluj-Napoca) trăiește și lucrează la Berlin. A absolvit Facultarea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și Universitatea de Arte Vizuale din Hamburg, unde a studiat la clasa de regie de film a lui Wim Wenders. Video-urile și filmele sale de scurtmetraj au fost prezentate în festivaluri de film precum Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), în cinematografe, galerii și fashion shows din Cluj-Napoca, Hamburg și Tokyo. 


all the fridas
– manifest –

all the fridas e despre o nouă mentalitate. all the fridas e despre nevoia de diversitate și dorința de a expune noi identități, noi povești, noi feluri de a fi. all the fridas e o reacție la avalanșa sufocantă de stereotipuri și imagini optimizate în care nu ne regăsim. all the fridas e despre o generație nouă care discută, provoacă și alege să nu urmeze, fără a pune întrebări, regulile unor structuri sociale patriarhale. all the fridas este o celebrare a diversității culturale, a egalității, a curajului, a libertății de exprimare. 


Dana Tomoș aduce în prim plan portrete și conversații de un minut cu persoane care răspund activ stării de spirit all the fridas și care inspiră la rândul lor, prin setul de valori și de alegeri cu care trăiesc. Inspirația primară a proiectului este artista-simbol Frida Kahlo, ca apoi fiecare fridă să devină o inspirație de sine stătătoare.

all the fridas
by Dana Tomoș
vineri, 24 noiembrie 2017, ora 19:00
Camera K’ARTE (str. G. Enescu, nr. 2, Tîrgu-Mureș)

Post a Comment