Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
17° C
TOP

ALTER-NATIVE 21

ALTER-NATIVE

Festivalul Internațional de film de Scurt-metraj

Cel mai important festival de film va avea loc între 6-10 noiembrie 2013 la Palatul Culturii, cu ocazia împlinirii centenarului clădirii emblematice.

Evenimentul va fi organizat de către Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar (UDTM) din județul Mureș. Este una dintre primele organizaţii neguvernamentale de tineret înfiinţate chiar după evenimentele din decembrie 1989. Anual organizează Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE şi Tabăra de Creaţie pentru Tinerii Artişti Plastici Irsai Zsolt.

Scurt-metrajele în concurs sunt subtitrate în limba engleză iar majoritatea filmelor de lung-metraj (artistice şi documentare) sunt subtitrate în limba română sau engleză. În paralel, toate filmele sunt traduse simultan în căşti în limbile română şi maghiară. Căştile pot fi solicitate la Biroul de Informaţii al festivalului. Țara aleasă ca invitat de onoare va fi Israel, dar vor concura și filme din Spania, Franța, Italia, Rusia etc.

Pe lângă difuzarea filmelor și a desfășurării concursului, se vor organiza și diferite programe adiționale, ca expoziții, concerte și desigur filme.

Pentru detalii, accesează pagina oficială a festivalului: http://www.madisz.ro/

Programul îl găsești aici! 

Vizionare plăcută!! 🙂

Post a Comment