Târgu Mureş
19 Jun, Wednesday
22° C
TOP

Am fost şi eu la Piazzetta

De ceva vreme am auzit de pizzeria La Piazzetta unde am fost informată că se serveşte pizza din aia italiană de la mama ei de acasă. Pizza în sinea ei e din Italia: blat, caşcaval şi ceva carne. Dar pizza asta italienească e puţin diferită de ce se face la noi în România, în sensul că nu e aşa încărcată (în sensul bun) şi eu o percep ca fiind mai light. Eu sunt o mare fană a acestui sortiment de mâncare şi am vrut eu neapărat să văd, cum e dom’le pizza asta, aici în Tîrgu Mureş, după ce am mâncat într-un local din Bacău o pizza la un restaurant italienesc şi mi-a plăcut foooarte mult.

Cu sprijinul lui Mihai (mersi again), am avut ocazia să mă duc. Din primul moment în care am intrat am dedus că localul e impecabil. O curăţenie că puteai să mănânci de pe jos, ori asta e pentru mine unul din cele mai importante lucruri când mă duc undeva. Atmosfera era chill, o linişte  plăcută. Am fost întâmpinaţi de un domn care ne-a vorbit în italiană (deşi cunoaşte şi limba romană) dar ca să ne confirme cât de italienesc e localul. Ne-am aşezat la o masă drăguţă, frumos decorată, am şi poze în sensul acesta şi am aşteptat poate puţin mai mult decât era necesar să ne aducă meniurile şi apoi să ne ia comanda (în condiţiile în care erau ocupate două mese). Dar per total nu prea am motive de reproş. Şi apoi a venit mâncarea. Să te lingi pe buze nu alta. Eu mi-am comandat pizza  Quattro Stagioni iar prietenul meu Tagliatelle cu ragu. Eu am fost mulţumită peste aşteptări de pizza, am gustat şi din paste, care erau bune, dar mi se părea că parcă aveau prea mult sos de roşii. Boyfriendul a zis că mi se pare, deci e o chestie subiectivă. În schimb şi eu şi el am declarat că pizza e de nota 12 din 10 şi era exact aşa cum mi-o imaginam eu, light, în sensul că nu mi-a căzut deloc greu la stomac şi după ce am terminat nu mi-a fost imposibil să mă mişc, senzaţie pe care ţi-o oferă alt tip de pizza (aici puteţi într-adevăr spune, că de ce îmi trebuie să mănânc tot, dar vreau doar să subliniez diferenţa dintre cele două sortimente).

Recomand din suflet ca măcar o data să le călcaţi pragul. Se ocupă şi cu livrări la domiciliu. Localul se află pe strada Crinului nr 6 (cum cobori din Dâmbu înainte de intersecţia mare, pe dreapta), nr de tel e0265-262072 iar meniul îl găsiţi aici.

Comments (3)

  • Si eu ma pregataesc de ceva vreme sa ajung acolo 🙂

    reply
      • pizza vreau sa mananc, paste nu prea manac in oras pentru ca e cel mai simplu de gatit 😉

        reply

Post a Comment