Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
14° C
TOP

Analepsă / Alfred Schupler la Camera K’ARTE

Camera K’ARTE anunță o nouă expoziție care, crede-mă, merită a fi vizitată!

Opening: 25 nov 2022 → 7.pm.

În istoria umanității, magnitudinea conflictelor a generat ostilitate, izolare, dar mai ales o explorare a algoritmilor care favorizează aceste fenomene sociale intense. Acest context face ca miza artistului să manevreze și să analizeze aspectele care relativizează puterea de adaptare a maselor.

Conflictele armate, dirijate politic sau factorii biologici, toate acestea conduc la relații care modifică nucleul psihologic al umanității. Documentarea inițială a pandemiei și acum, cea a războiului din Ucraina, subliniază maleabilitatea naturii umane și încercarea de îndepărtare a fricii prin supraviețuire.

Ceea ce rămâne în urma conflictelor, însuși Obiectul Războiului, rămâne ca o definiție a mobilizării și a mobilității, o cultură materială a conflictului.

Proiectul este construit apelând la două registre. Cel dintâi utilizează fotografii color care documentează pandemia, iar cel de al doilea se bazează pe fotografii alb negru. Acestora li se adaugă obiecte aduse dintre rămășițele războiului din Ucraina – cărți, jucării, fotografii și alte obiecte abandonate sau pierdute.

Alfred Schupler este licenţiat în Cinematografie şi Media şi licențiat al Departamentului Foto, Video și Procesare computerizată a imaginii din cadrul Universității Naționale de Arte Plastice, Bucureşti. A urmat programul de masterat al Facultăţii de Istorie, U.B., la secţia Istoria Artei şi Filosofia Culturii, domeniul său de interes vizând filosofia şi istoria artei.

Activitatea lui Alfred Schupler a animat spaţiile expoziţionale naţionale şi internaţionale, artistul fiind premiat la bienale şi saloane de artă fotografică dar şi la festivaluri de film documentar. Proiectele sale provoacă şi încurajează scufundarea în planurile interogării şi dezvăluirii, în dinamica neîntreruptă dintre imaginar şi implicaţiile sociale ale imaginii. [Carla-Francesca Schoppel]

………………..

Expoziția face parte din proiectul “Artă contemporană în Camera K’ARTE”, ed a IX-a.
Un proiect: Asociatia K’ARTE.

Post a Comment