Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
20° C
TOP

ARTDOOR pentru a doua oară la AWAKE

Ai talent artistic, iar imaginația nu-ți dă pace? Pune-ți creativitatea în practică la ARTDOOR!

Asociaţia Culturaft cu sprijinul Consiliul Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș lansează cea de-a doua ediţie a competiţiei internaţionale pentru instalaţii de mari dimensiuni ARTDOOR – Big Art Meets Nature. Concursul își propune selectarea și finanțarea proiectelor de artă contemporană și arhitectură, fiind acordate premii de peste 20.000 euro. Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul Festivalului AWAKE, în perioada 17-19 august 2018, pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș.

Concursul este deschis participării autorilor individuali sau comunităților de artiști, iar înscrierile se pot face până pe 11 iunie 2018 prin completarea formularului disponibil pe site-ul ARTDOOR. Printre criteriile pe baza cărora se va realiza evaluarea proiectelor se numară originalitatea proiectului, reprezentativitatea conceptului în contextul temei, impactul estimat asupra publicului și fezabilitatea proiectului, toate detaliile fiind disponibile în regulamentul oficial al concursului publicat pe site.

Calendarul competiției 2018:

  • Înscrieri: până pe 11 iunie 2018, ora 23:59
  • Jurizare: 12 iunie 2018
  • Anunțarea finaliștilor: 13 iunie 2018
  • Depunerea contestaţiilor: termen limită – 14 iunie 2018, ora 23:59
  • Soluţionarea contestaţiilor: 15 iunie 2018
  • Anunțarea câștigătorilor: 18 iunie 2018

Motto-ul competiției ARTDOOR, „Big Art Meets Nature”, este inspirat de locul unde vor fi expuse lucrările câștigătoare –  Domeniul Teleki din Gornești, care găzduiește un parc dendrologic impresionant și Castelul Teleki, un monument arhitectural de secol XVIII, denumit „cel mai frumos castel din Transilvania”. Natura conturează astfel un spațiu expozițional unic, unde iubitorii de artă se pot întalni și pot crea un forum de discuție.

Deci nu mai sta pe gânduri, intră pe site-ul ARTDOOR pentru mai multe detalii și înscrie-te, mai ai o lună la dispoziție! 😀

Post a Comment