Târgu Mureş
19 Jul, Friday
32° C
TOP

Autoportretul unei fete cuminți

Nu știu voi, dar eu nu am mai fost de foarte mult timp la cinema. Însă toamna aduce cu ea o premieră de film românesc, care sună tare interesant și cred că va reuși să mă scoată din casă, așa că poate ne întâlnim la film.

Ana Lungu, regizoarea filmului cu pricina, este cunoscută publicului din România pentru pelicula ”Burta Balenei”, iar cu filmul ”Autoportretul unei fete cuminți” își va face debutul în lungmetraj.

Ana Lungu_director_portrait

Acum să vă zic și câte ceva despre film, ”Autoportretul unei fete cuminți” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o “familie bună”. Personajul(Elena Popa), își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine – dorința ei din copilărie.

Printre altele am aflat că vor fi și premiere de gală în prezența echipei, iar acestea sunt programate la Cinema Victoria din Cluj (vineri, 25 septembrie), Cinema Arta din Târgu Mureș (sâmbătă, 26 septembrie), Librăria Habitus din Sibiu (duminică, 27 septembrie) și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe (luni, 28 septembrie).

26 septembrie, fie că vremea e frumoasă sau nu, haideți la Cinema Arta să vedem ”Autoportretul unei fete cuminți” și să stăm de vorbă cu echipa realizatoare. Eu voi fi prezentă 🙂

Post a Comment