Târgu Mureş
16 Sep, Thursday
21° C
TOP

Avalanche – On The Rocks 2014!

Pedalăm în alte orașe, județe, dacă în al nostru nu avem așa ocazii!

Unde în alt oraș dacă nu în Brașov? Cota 1800 – Masivul Postăvarul!

Pasionații pedalatului sigur au auzit, dacă nu și achiziționat de la ei, de PlayBike Brașov! Personal cunosc persoane, de la sute km de Brașov, care își achiziționează piese, biciclete, de la PlayBike. 🙂

Ei sunt organizatorii oficiali ai acestei competiții pe care mountainbikerii o așteaptă an de an cu entuziasm! Ediția 4.5 se apropie și promite un traseu bine gândit, cunoscut de veteranii acestei competiții, adrenalină la maxim și satisfacția parcurgerii acestuia, mai mult sau mai puțin accidentat! :p

Așadar, anunț pentru mountainbikerii târgumureșeni Ediția 4.5 Avalanche – On The Rocks 2014: Bătălia pentru Postăvarul!! 😀

Dacă sunteți mountainbikeri, să ajungeți în 27-28 sept.2014 la Brașov, la competiție, nu vă va fi greu! 

Să începem cu ceea ce este important:

duminică, 28 sept. 2014, la ora 13:00, mountainbikerii cei mai bravi şi mai iscusiţi iau din nou cu asalt creasta Postăvarului pentru a dovedi cel mai complex traseu de concurs din ţară, traseul Avalanche – On The Rocks!

Dacă nu știați: Avalanche – On The Rocks este un eveniment unic în România, este o competiţie de mountainbiking gravitaţional la cel mai înalt nivel, care îi atrage pe cei mai buni rideri din ţară şi nu numai. Startul concursului este în masă, iar cine ajunge primul în Braşov este marele câştigător!

Competiția este o provocare pentru fizic şi psihic, pentru participanţi şi pentru susţinătorii care îi vor aclama pe concurenţi de-a lungul minunatelor poteci care şerpuiesc în jurul oraşului Braşov.

Startului electrizant de tip Le Mans este preferatul organizatorilor, riderii fiind nevoiţi să-şi croiască drum printre rivalii lor către bicicletele care îi vor aştepta cuminţi, pentru a-i purta până jos de tot, în vale.

Parcursul este acelaşi de anul trecut, ce îmbunătăţiri să aduci la una dintre cele mai complexe zone pentru mountainbiking din România?!?

Prima parte reprezintă garanţia spectacolului, acolo riderii se vor duela cot la cot şi se vor cerne până la intrarea în pădure. Drumul Roşu, cu pietrele lui înşelătoare şi avid de viteză, este o încercare care nu trebuie subestimată!

Lansarea se face din creastă, se străbate V-ul pârtiei Kanzel, pârtiile Doamnei și Ruia vor fi “tăiate”, va fi parcurs acul de păr din dreptul cabanei Julius Romer (Postăvarul) și direcția va fi partea superioară a Zidului Mare, ocolind lacul de acumulare din Poiana Ruia.
De acolo vă va îmbrățișa pădurea, urcările Drumului Cavalerilor, până în Crucurul Mare, de unde se începe coborârea nemiloasă, pe singletrail-ul îngust şi aprig care duce în Valea cu Apă. Zonele de plat care alternează cu urcări și secvențe line de coborâre spre Poiana Stechil și Șaua Tâmpei să nu vă păcălească! Atenţie şi la liniile alternative, care pot oferi şi posibilităţi de depăşire nesperate!

Ultima bucată este un desert cu rădăcini şi piatră, aşa cum îi place oricărui mountainbiker complet, şi este reprezentată de coborârea supertehnică din Şaua Tâmpei, pe după grădini, până în zona de sosire de pe aleea de sub Tâmpa, în apropierea complexului Agrement, adică cireaşa de pe tortul evenimentului!

Tot ceea ce a fost descris pentru un rider târgumureșean este necunoscut, pare complicat și aproape de nerealizat, dar organizatorii oferă posibilitatea celor care se înscriu să testeze pământul, să-i guste urcușurile și coborâșurile, cu o zi înainte de competiție. 😉 

ATENŢIE! Riderii se pot antrena sâmbătă, în ziua oficială de antrenamente, numai cu numărul de concurs! Numerele de concurs vor fi preluate odată cu pachetul de înscriere şi fiecărui număr de concurs îi este asociat un cip electronic care este indispensabil pentru cronometrare şi care va fi returnat imediat la sosire. Riderii sunt responsabili pentru cipurile primite, iar organizatorii nu îşi asumă pierderea lor. Sunt obligatorii 2 ture de antrenament şi ele vor fi confirmate pe numărul de concurs.

Întreg traseul este pe bună dreptate una dintre cele mai clasice rute ale mountainbiking-ului din România, cu ai săi 12 km şi aproape 1100 m diferenţă de nivel, plus zonele de viteză mare, unde 60-70 km/h sunt ceva obişnuit. Provocarea pentru oricare mountainbiker cu pretenţii!

Înscrierile se fac accesând pagina oficială Avalanche – On The Rocks www.OnTheRocks.ro confirmarea se va face la faţa locului, în zilele de vineri, 26 sept., şi sâmbătă, 27 sept., la Race Office.

ATENȚIE! Numărul de participanţi este limitat la 150, deci e bine să vă înscrieţi din timp! Race Office-ul rămâne amplasat în zona de finish, de lângă complexul Agrement.

Traseul păstrează marcajele de anul trecut şi este unanim cunoscut, la îndemâna oricui doreşte să se antreneze.

Taxa de participare este de 100 lei şi în ea sunt incluse 3 urcări din Braşov până în Postăvarul, 2 pentru antrenamente şi una pentru concurs. Accesul se face din Braşov la intervale de jumătate de oră, cu autobuze special puse la dispoziţie, iar din Poiana Braşov cu telecabina Capra Neagră (“cabina mare”).

Pe traseu, arbitrii şi voluntarii vor îndruma atât riderii, la nevoie, cât şi publicul, înspre cele mai bune zone pentru spectatori, întru o desfăşurare cât mai bună a evenimentului.

Premiile au o valoare totală de 12.000 lei în bani şi produse şi se adresează celor mai rapizi 3 din fiecare clasă de concurs: Fete, Juniori, Masters, Elite.

Și, anul acesta, un mare B O N U S !

Surpriza este contopirea Avalanche – On The Rocks cu un Demo Day Cannondale în premieră pentru România! Cei interesaţi vor putea testa modele premium de la celebra marcă din Pennsylvania, pentru a-şi da seama pe viu ce separă un Cannondale de alte biciclete. Gama oferită spre test este compusă din binecunoscutele Scalpel, Trigger şi Jekyll, dar plusăm şi cu Synapse–ul din carbon, pentru pasionaţii de ciclismul rutier, şi cu noul 29er electric Tramount! Piese rafinate pentru oricine apreciază o bicicletă specială!

Detalii despre concurs, formulare de înscriere, regulamente, liste de rideri înscrişi, comunicate, imagini, le găsiţi pe pagina oficială www.ontherocks.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului aici .

P R O G R A M

Vineri, 26 septembrie:

15:00 – 19:00 – Confirmarea înscrierilor la Race Office-ul din Braşov, din zona de sosire, şi preluarea pachetelor de concurs care conţin numărul de start şi cipul

Sâmbătă, 27 septembrie:

08:00 – 10:00 – Confirmarea înscrierilor la race office-ul din Braşov, din zona de sosire, şi preluarea pachetelor de concurs care conţin numărul de start şi cipul
08:00 – 15:30 – Acces cu autobuzul şi cu telecabina pentru antrenamente obligatorii
19:00 – 19:30 – Şedinţă tehnică cu toţi participanţii în zona de sosire de sub Tâmpa

Duminică, 28 septembrie:

08:00 – 12:30 – Acces cu autobuzul şi cu telecabina în zona de start
13:00 – 13:30 – Alinierea bicicletelor şi a riderilor la start
13:30 – Startul în concurs
Atenţie! Cine nu este la start până la ora 13:00 îşi pierde locul!
16:00 – 16:30 – Ceremonia de premiere

Numai scriind articolul mi s-a făcut poftă de pedalat! 😀

Incită-ți gașca la Avalanche – On The Rocks!! Va fi o experiență pe care veți vrea să o repetați an de an!!
Eu le urez baftă concurenților și poate ajungem și noi să facem poze!

Vă vom găsi acolo, târgumureșenilor? 🙂

Post a Comment