Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
14° C
TOP

Awake Festival – Ziua 1

Și așa s-a încheiat întâia zi din prima ediție a festivalului Awake. Am fost acolo și am cules impresii special pentru voi (distrându-ne la rândul nostru, bineînțeles). 😀

Eh, în primul rând, ca să ajungem acolo, am luat busul din Gara Mare. Totul e ok, se ajunge repede, mă bucur că au făcut ruta asta, altfel aveam mari probleme cu toții cu transportul.

Chiar de la intrare ești întâmpinat de The River Stage unde DJ-ii întrețin încontinuu atmosfera. E o scenă mică, dar cu lumini faine și proiecții colorate.

Ce-mi place mie e că totul e împădurit, treci pe sub cupole de copaci încontinuu. Beculețe, hinte cu flori, locuri unde te poți întinde peste tot (pufuri, băncuțe, hamace, tot ce vrei), festivalul e foarte drăguț aranjat, chiar nu avem ce reproșa, felicitări organizatorilor și voluntarilor. Chiar arată ca ”A garden of music and arts”.  🙂

Cei de la Altfernosfera au cântat minunat ca de obicei, iar publicul a fredonat Ploile nu vin, Wamintirile sau Flori de mai la unison. Mă distrează că interacțiunea cu publicul la ei e tot timpul aproape zero și cu toate acestea nici nu simți asta, au o energie foarte pozitivă băieții. Bănuiesc că it’s their thing now. 😀 The Cube Stage arata foarte bine, e o scenă principală nu foarte mare în comparație cu alte festivaluri din țară, însă arată spectaculos datorită cuburilor cu proiecții.

Între două concerte de la main stage, am vizitat scena The Wire unde toată ziua pe scena minusculă au concertat Fără Zahăr și Țapinarii. O scenă drăguță, personală, unde i-am întânit pe toți cei pe care îi văd weekend de weekend în The Office.

Headlinerul serii, Knife Party, a prestat un show care a încântat tot publicul prezent la main stage. Personal am fost dezamăgită că l-am văzut doar pe Gareth McGrillen, Rob Swire absentând, ceea ce s-a simțit, muzicii lipsindu-i aproape în totalitate elementul dubstep atât de tipic lor. Eh, în schimb la capitolul performance, luminile, elementele pirotehnice și basul au creat o atmosferă numai bună de dans.

După atâta zbenguială, am vizitat Food Courtul pentru a ne reface puterile, unde, spre marea mea bucurie am dat de Camionetta, locul meu preferat de la food courturile de la festivaluri. Mâncare este multă și pe toate gusturile, inclusiv burritos dacă vă e poftă.

Party-ul a continuat mult și bine la The River Stage, la The Wire și The Treehouse Stage. Pe scurt, dacă nu ți-e somn, ai ce face probabil până în zori de zi. 😀

Câteva minusuri ar fi denivelarea locului, am tot văzut oameni împiedicându-se încontinuu, poate se va lucra puțin la asta la ediția din anul viitor, măcar la scene. Un alt minus deosebit ar fi neconcordanța dintre prețurile de bar (am observat asta la barul de lângă scenă). De exemplu, dacă îți iei un Grolsch Weizen, cu toate că la bar scrie mare 10 lei, barmanii îți iau 12, ceea ce mi se pare o treabă chiar urâtă. Altă chestie de la bar: sucurile și apa costă 6/7 lei și se servesc la pahar din sticle de 2l. Mi se pare înjositor pentru un festival care are pretenții de ceva mai mult decât un bâlci. De asemenea (asta e o preferință personală), nu am găsit în toată incinta un shot de Jagermeister, ceea ce e foarte ciudat pentru un eveniment de un calibru mai mare.

Noi vom fi acolo și astăzi și de-abia așteptăm să vă împărtășim păreri. Party mood ON! 😀

Post a Comment