Târgu Mureş
26 Feb, Monday
4° C
TOP

Awake festival – ziua a 2-a

A doua zi de Awake a venit cu noi concerte demențiale, mai multă lume și o serie de activități pentru toate gusturile.

Sâmbătă ne-am hotărât să experimentăm mai multe așa că am încercat și The Playground unde am tras cu arcul (deja m-am hotărât să îmi cumpăr și eu unul, this is so much fun 😀 ), am colorat la Forest library și am mâncat înghețată făcută pe loc de cei de la IQOS (absolut delicioasă!).

La scene am început cu Jurjak, niște băieți interesanți de care personal nu am mai auzit până acum, dar care sunau chiar fain. În pauza până la Irie Maffia am fugit până la The Wire unde am avut parte de concertul celor de la Straight from the Bottle cu solistul de la Grimus care nu a dezamăgit nici acum și a cântat din public ca de fiecare dată. Un concert blues personal care ne-a adus și coveruri după Jimi Hendrix sau Stevie Ray Vaughn.

După 10 seara, am ajuns să ne împărțim între Irie Maffia și Gojira & Planet H, care au făcut un show extraordinar, la ambele scene nimeni nu a stat în loc. N-am mai fost la niciuna dintre trupe până acum și pot spune că mi-au făcut plăcere.

Un show mult așteptat al serii a fost bineînțeles Subcarpați. Îndrăgita formație ne-a dat ceea ce trebuie ca întotdeauna în combinația lor muzicală inegalabilă. Ca o mare bilă albă, au dedicat o piesă eroului Adrian Rugină, cel care acum aproape 2 ani și-a dat viața pentru semenii lui. Un om minunat, care merită fiecare apreciere primită. Au fost proiectate poze și a fost chemată întreaga echipă pe scenă, moment în care mi-au dat lacrimile și uitându-mă în jur, pot spune că nu am fost singura.

După o așteptare mai lungă, timp în care au mai plecat deja oameni, au intrat în scenă Modestep. Dezamăgitor la început pentru că din cauza unor probleme tehnice nu a ajuns toată formația, deci a fost DJ set. Nu s-a apropiat de nivelul showului lor live, dar au recuperat încetul cu încetul și se vede că și-au dat silința să ofere totuși publicului o experiență frumoasă. I had a blast și am fredonat până am răgușit Show me a Sign sau Sunlight.

Din cauza decalajului programului, nu am reușit să prindem decât 10 minute din Mazde unde aparent publicul mai era destul de numeros pe când am ajuns. Imediat după el însă a intrat al nostru DJ Shiver care nu te lasă niciodată să stai jos, omul ăsta are atâta energie Duracell pe care o transmite încontinuu publicului și pentru asta îl apreciem.

All in all a fost o experiență și mai mișto decât în prima zi, dar adevărul este că întotdeauna se întâmplă așa, în a doua zi de festival ești mai familiarizat cu zona, mai lejer. Ne-am și obișnuit cu terenul mai abrupt, ceea ce nu a mai fost o problemă atât de mare. Locurile mele preferate rămân în continuare zecile de zone de chill, unde te poți întinde și savura un cocktail sau o bere rece cu muzica care îți încântă încet urechile și oamenii voioși întinși în jur. 🙂

Astăzi e ultima zi și se anunță ploaie după ora 15, așa că pregătiți-vă pelerinele (nu este voie cu umbrele în incinta festivalului) și voia bună pentru că nu trebuie să ratăm sub nicio formă Tom Odell!

Post a Comment