Târgu Mureş
08 Dec, Friday
3° C
TOP

Basm Festival @ Bistrița!!

Dacă Tîrgu Mureș nu mai are festival (Peninsula), au alte orașe din jur. După Electric Castle din Cluj Napoca, vine rândul Bistriței să își anunțe festivalul!!

Un proiect nou  inițiat de asociația Bistrița Civică, o ediție pilot, o nouă oportunitate pentru iubitorii muzicii românești și nu numai!!

Între 18-20.07.2014 are loc prima ediție Basm Festival: Bistrița – Arts & Something More.

De ce denumirea de Basm Festival? Pentru că acesta promite 3 zile de poveste, cu muzică, filme, expoziții și ateliere creative.

Ediția pilot are loc în săptămâna în care Bistrița aniversează 750 de ani de la prima atestare documentară sub acest nume.

În cadrul acestei prime ediții vei avea ocazia de a vedea pe scenă unele dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ, muzică electronică și jazz din România și Ungaria: Neo (Hu),

Șuie Paparude,

Robin & The Backstabbers

Fanfara Transilvania, Korai Öröm (Hu), Aria Urbană, JazzyBIT, Lights Out, Mushroom Story,

Baba Dochia

Beat Bang, DJ K-lu, Nuages Quartet, Satellites.

Este o lista chiar bună, artiști care au mai concertat și în Tîrgu Mureș, și la Elecric Castle dar și alții pe care, spun eu, aș vrea să îi ascult live!!

Lista filmelor care vor fi proiectate în cadrul festivalului este deschisă de documentarul ”București, Unde Ești” – regizat de bistrițeanul Vlad Petri, ”Câinele Japonez” – cu Victor Rebengiuc și ”Afacerea Tănase”.

Concertelor și filmelor li se adaugă expoziții ”Post-Industrial Stories” și “Hungaromânisme” precum și ateliere creative și alte surprize.

Accesul este liber la evenimentele în aer liber, 5 lei la unele proiecții de film, 10 lei/zi la after party, 10 lei la concertul special din biserica evanghelică!!

Mai multe detalii găsești pe  www.basmfestival.ro și www.fb.com/basmfestival.

Revenim cu detalii!!

Stai tuned!

Post a Comment