Târgu Mureş
22 May, Wednesday
18° C
TOP

Berăria Rieder

Pentru că am rămas un pic în urmă cu scrisul mi-am mai rămas câte ceva. Tot vineri, observaţi că vineri am fost în multe locuri, am fost la Berăria Rieder. Exact asa e si firma….

Locaţia e destul de nasol de găsit, e lângă linia ferată , peste Turbina de Stadionul ASA, cam la 150 de m de sala polivalenta. Langa Gedeon Richter şi fostul abator(nu stiu daca mai funcţionează).Strada se numeşte Tamas Erno nr 1, oricum linie ferată este doar într-un capăt.

Berăria e construită în nişte foste grajdiuri sau chiar în foste hale de producţie ale abatorului. Aşa ca îşi păstrează aerul Rustic – muncitoresc. Mie imi place atmsofera, îmi aminteşte de corturile de fest din Germania, cum sunt la Oktober Fest sau “goiboden” fest, chiar si mesele par să fie in ton.

Ce-mi place cel mai mult acolo însă e Berea. Eu aşa bere bună la halbă n-am mai băut din Germania de la festuri. Aici nu este bere Silva, Ciuc, Heineken si alte branduri de-astea ofilite. Aici Bei numai bere la Halba , un fel de No Name gen Weissfestbock, sau Radler-asta brand dar il iertam- si se bea în doua variante : La Ţap sau la Halbă , la 5 respectiv la 8 lei. Dileme nu prea poti sa ai despre ce să bei sau cum. În total cred ca sunt vreo 5 sau 6 sortimente de bere. În rest mai au ceva cognac, vin, suc, dar intră cumva la categoria si altele.

O alta chestie faină e mâncarea. În general între 12 si 22 de lei , au destul de multe sortimente ….. de gratare si alte prajeli , toate asortate cu cartofi si ceva muratură. Eu personal n-am mâncat dar am văzut că lumea îşi cam comanda şi arăta foarte bine. Au şi meniu pentru copii la 10 lei.Tipic tot pentru mâncarea din Fest şi dacă mai aveau si Pretzel-i nemţeşti de bere cred ca aş avea un orgasm gustativ german.

În rest e foarte interesantă metoda de a ţine contabilitatea comenzilor onorate, se adună toate bonurile de comanda intr-un borcan pe masă, la sfarşit la iesirea din local este casa de marcat şi se achită toată masa. Super fain şi n-ai zice dar e surprinzător de practic cand nota se achită separat pot să ia fiecare bonurile lor şi să le achite pe acelea. Ciubucul se lasă într-un borcan lângă casă.

Numarul de telefon pentru rezervări şi informaţii e 0741 110 990

No bun acuma să dăm şi note:

 • Locaţie: 3, al naibii de greu de găsit dar au parcare proprie
 • Aspect: 3, uber rustic si mare, dar cam frig, nu e cine stie ce design, e cool să zic aşa
 • Servicii: 4, servirea super ok, la timp, nu stai dupa nimic, oameni amabili, zâmbesc
 • Gust:  4, pentru că n-am mâncat şi pot să ma pronunţ doar la gustul berii care e după părerea mea cea mai bună din Mureş.
 • Ambianţa : 4 , foarte fain, noi am prins o formaţie live care cânta coveruri. Era fain dacă ar avea Irish Drinking Songs  sau German Fest Songs sau o formatie care sa cânte muzica nemţească tradiţională.
 • Preţ: 3, prețuri piperate, la 8 lei o halbă de bere,
 • Impresia Generală: 5, le dau pentru idee, pentru originalitate , şi mai ales pentr curaj. Eu voi fi un client fidel acolo

Cine stie care e programul la Rieder? eu n-am fost atent…

Update: Programul e de la 17 la 1 noaptea de marţi până duminincă. Lunea e închis cu excepţia evenimentelor sportive!

Voi aţi fost ? v-a plăcut?

cu bine

Mihai

Later Update: La prima tura de bere Primiti un bol de alune sarate din partea casei iar urmatoarele sunt 3 LEI! multam Hunor!

Comments (6)

 • Bogdan P

  Orarul e de marti-duminica de la 17-01. luni inchis cu exceptia evenimentelor sportive

  reply
 • Hunor B

  Si vamai spun o chestie super tare: La prima Comanda de bere , primesti si un bol de alune prajiti si sarati, iar dupa aia fiecare bol costa 3 lei (100g) si merge bine cu berea, si mancarea e buna:)

  reply
 • s-a dus vremea alunelor! Berea s-a scumpit de la 6 la 8 lei, alunele au scos de o luna, au inlocuit cu paine prajita (pffff!!!) iar mai nou nici painea prajita nu se serveste:)) nu ca as duce dorul :))) Berea e buna, daca lasau preturile vechi, in loc de 2 bausem 4 dar nah….. acum de la 2 ori la saptamana, ma duc odata la 2-3 saptamani! Pacat…

  reply

Post a Comment