Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
16° C
TOP

British Documentary: ultimele proiecții

Suntem deja în a treia săptămână de proiecții de filme documentare britanice. Vă recomand cu căldură acest eveniment, am fost la proiecții și toate sunt emoționante, pline de învățăminte.

Proiectul, organizat de British Council, partener local Asociatia K’ARTE, include 6 proiecții care au loc în perioada 2 – 17 iunie, în zilele de vineri și sâmbătă, începând cu ora 20.00, la Tîrgu Mureș.

De data aceasta vom avea parte de două filme:

Vineri, 16 iunie, ora 20.00 – George Blake Masterspy of Moscow / George Blake – Spionul de top al Moscovei (R. George Carey, 88 min.)

Spunea că face “munca lui Dumnezeu pe pământ”, dar cu toate acestea i-a trădat pe colegii săi în favoarea KGB-ului. Condamnat la 42 de ani de închisoare, George Blake a scăpat din Wormwood Scrubs cinci ani mai târziu și a fugit în Uniunea Sovietică. Filmul lui George Carey călătorește prin viața neobișnuită a acestui trădător enigmatic, pornind de la oameni care l-au cunoscut și terminându-se cu o întâlnire neașteptată în pădurile din afara Moscovei.

Sâmbătă, 17 iunie, ora 20.00 – The Stranger on the Bridge / Străinul de pe pod (R. Sam Forsdike, 46 min.)

„Străinul de pe pod” îl prezintă pe Jonny Benjamin în căutarea unui anonim care i-a salvat viața, oprindu-l să sară de pe podul Waterloo în urmă cu șapte ani. Filmul surprinde fiecare pas al călătoriei remarcabile întreprinsă de Jonny și include, printre altele, fenomenalul succes al campaniei sale, numeroasele piste generate de aceasta și, în cele din urmă, întâlnirea sa cu omul care i-a salvat viața. Documentarul, tulburător de emoționant și provocator, pune în prim-plan interacțiunea umană și felul în care un gest de bunătate făcut de un om în urmă cu șase ani a avut un impact atât de puternic, dincolo de ce şi-ar fi putut imagina cineva vreodată.

Vă reamintesc că intrarea este liberă, însă pentru cei care doresc, recomandăm o donație de 5-10 lei, ca o mică contribuție la acoperirea costurilor tratamentului medical al actriței Mihaela Oltean –  o prezență obișnuită la evenimentele de film ale Asociației K’ARTE.

Ne vedem la film! 🙂

Post a Comment