Târgu Mureş
25 Feb, Sunday
12° C
TOP

British Documentary

Din 2 iunie, începe cea de-a șasea ediție a “Documentarelor Britanice”!

Proiectul este organizat de British Council si include 6 proiecții care vor avea loc în perioada 2 – 17 iunie, în zilele de vineri și sâmbătă, începând cu ora 20.00, la Cinema Arta, în Sala “Flora”.

Păstrând obiceiul, se vor prezenta filme ce prezintă diversitate tematică (istorie, artă, muzică, ajungând la probleme de factură etică și socială). Totodată, filmele au fost nominalizate sau chiar au câştigat premii la festivale importante de film (Grierson, World Cinema Documentary, Sundance sau Bafta).

Noua ediție a documentarelor britanice aduce și de această dată în prim-plan o selecție ce cuprinde portrete ale unor personalități artistice (“20.000 zile pe Pământ” – Nick Cave), sau ale spionajului internațional (“George Blake”), subiecte sociale, cu un focus pe condiția femeilor în diferite părți ale lumii („Dreamcatcher”, “Preţul suprem”), sau de istorie culturală (” Războiul cuvintelor: Soldaţii-poeţi de la Somme”) și nu în ultimul rând, producții emoționante și provocatoare precum “Străinul de pe pod”. Pentru m-ai multe detalii aici

Programul proiecțiilor:

2 IUNIE, ora 20:00 – Dreamcatcher (R. Kim Longinotto, 104 min.)

3 IUNIE, ora 20:00 – War of Words: Soldier-Poets of the Somme / Războiul cuvintelor: Soldaţii-poeţi de la Somme (R. Sebastian Barfield, 89 min.)

9 IUNIE, ora 20:00 – 20,000 Days on Earth / 20.000 zile pe Pământ (R. Iain Forsyth, Jane Pollard, 97 min.)

10 IUNIE, ora 20.00 – The Supreme Price / Preţul suprem (R. Joanna Lipper, 75 min.)

16 IUNIE, ora 20.00 – George Blake Masterspy of Moscow / George Blake – Spionul de top al Moscovei (R. George Carey, 88 min.)

17 IUNIE, ora 20.00 – The Stranger on the Bridge / Străinul de pe pod (R. Sam Forsdike, 46 min.)

Documentarele sunt subtitrate în limba română.

Intrarea este liberă, iar accesul se face în limita locurilor disponibile.

Ne vedem acolo! 🙂

Post a Comment