Târgu Mureş
23 May, Thursday
14° C
TOP

Bulgakov Cafe

Am dat întâmplător de o terăsuţă nouă, deschisă acum vreo lună şi-un pic. Terasa e pe strada Revoluţiei, chiar pe colţ cu Călăraşi, într-un gang, puţin ascunsă. E micuţă ea, aşa, dar au preţuri foarte ok: Frappe-uri la 4-5 lei, o grămadă de sotrimente de ceaiuri la 4 lei şi ce mi-a atras atenţia în meniu a fost pagina ce conţinea “Coctail cu bere”, adică bere combinată cu diferite chestii dubioase (eu una nu aş combina niciodată, de exemplu, berea cu sucul de roşii sau cu Jager – ei o fac 😀 ). Am aflat ulterior că nu ar fi singurul local din Tg Mureş care are aşa ceva în meniu, dar sigur nu sunt nici foarte des întâlnite cocktail-urile astea de bere.

Nu am fost curioasă să intru înăuntru, dar din ce am văzut de afară, înăuntru e un pub tipic. Pe pagina lor de Facebook (care de altfel, nu conţine nicio informaţie sau postare în limba română, lucru care mă cam nemulţumeşte), au nişte poze din care interiorul pare încăpător şi se pare că deja au avut loc ceva petreceri Huli Buli pe-acolo.

În principiu, localul e plăcut, intim, muzică faină, nu de radio, liniştit, cu servirea nu am avut probleme, iar preţurile (mă repet) sunt mai mult decât decente, probabil şi pentru că sunt la început. La partea cu preţurile, ce n-am înţeles a fost că toate erau de genul 7,4/6,2/8,1 şi nu multiplu de 5, dar fie, asta e o problemă minoră.

Din câte am înţeles, localul ar fi copia unei cafenele cu acelaşi nume din Cluj-Napoca – scopul localului “original” fiind în esenţă unul cultural: lansări de carte, expoziţii de pictură, etc, să sperăm că va ieşi ceva şi în Tg Mureş 😀

Câteva poze, să vă faceţi o idee, găsiţi pe pagina de Facebook.

A, şi au chips-uri, alune, popcorn (şi ţigări) de vânzare şi wireless (gratuit, bineînţeles).
 

Comments (10)

 • Ovi

  Pacat ca acolo in curte unde e terasa, este un canal de la care vine cate o mireasma….

  reply
   • Ovi

    Probabil…
    Mai vedem pe parcurs

    reply
 • Arpad

  din cate stiu eu nu este o copie, are acelas proprietar ca si Bulgakov-ul din Cluj, iar despre coctailurile cu bere, acestea sunt un lucru obisnuit in localurile din Cluj, la fel si specialitatile de bere nefiltrata. 🙂

  reply
 • Attila

  Ce dracu’ te nemultumeste ca n-au pagina in lb. romana? Asta este un local maghiar si voi valahii dracului cautati-va alt bar, capisci? Si la Cluj avem cateva localuri unguresti si cand ies sa ma relaxez, nici locuri libere nu mai gasesc, ca sunt o gramada de romani! Pai ba nespalatilor, cautati-va dracului localuri romanesti, si asa 90% din localuri (cel putin in Cluj) sunt romanesti, asa ca miscati-va curu’ acolo si lasati-ne pe noi in liniste si pace! Va iubim asa de mult, cum ne iubiti si voi pe noi, v-ati alungat sasii, acum continuati politica asta de romanizare a maghiarimii, ia mai duceti-va voi dracului!

  reply
  • mihai

   asta-i din categoria s-o umflat ozosepul in tine? da noua ni se rupe pula ca-i bar de unguri, chinezi, africani , indieni sau mongolezi. singuru bai e ca nu pricepem ce zice si fiind pe aci prin Romania nici n-avem chef sa invatam(sa o zicem pe aia dreapta, mai stim ceva maghiara ca vrei nu vrei la mures inveti). si nu ar fi frumos sa ne dam cu presupusul…. plus ca viata asta reala si in economia de piata tehnic vorbind circula si banii romanilor si daca tot vrea sa se extinda cu franciza patronul si sa ajunga asa de cunoscut ca mcdonald’s in Romania atunci trebe sa comunice si cu romanii plus turistii straini. sunt destule localuri unguresti in mures in care toata comunicarea (afise,fb) se face in engleza. ca sa nu supere pe nimeni

   reply
  • Sara

   Pf..cum sa ai asa mentalitate?? Pe ce lume traiesti, sau mai bine zis, in ce tara traiesti? De ce nu te muti din ROMANIA daca nu-ti place limba ROMANA? Du-te unde se vorbeste o limba pe placul tau! Nu te obliga nimeni sa ne suporti! Nu suntem obligati sa invatam limba voastra, la fel cum nu suntem obligati sa stim chineza..

   reply

Post a Comment