Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
14° C
TOP

Byron în J’ai Bistrot-conferința

O după amiază mai puțin obișnuită în sufrageria J’ai Bistrot ! Membrii trupei Byron  au fost punctuali, s-au așezat pe scaune și și-au început, relaxați, povestea avându-l ca narator pe bass-istul Laszlo Demeter.

Cu toate că această conferință a fost scurtă, esențialul a fost scos la iveală : în anul 2012 membrii trupei au lucrat intens strângând material pentru 3 albume iar în 2013 din tot acesta, 13 piese au fost norocoasele câștigătoare ale noului lor album 30 Seconds Of Fame. Stilului muzical cu care v-a obișnuit Byron i s-a adaugăt cel al muzicii electronice.

Noul album, al 4-lea, are 2 CD-uri, unul în limba română și unul în limba engleză. Trupa a pregătit un număr anume de albume ediție limitată “hand made”, în sensul că fiecărei piesă îi este atribuit un vitraliu, pe spatele acestuia fiind scrise versurile piesei respective, având și semnăturile membrilor. Fiecare dintre aceste albume au în interior un vitraliu transparent, random, individualizat și, posibil,”poate conține păr de pisică” !  :))

Au fost întrebați de public de ce 30 secunde ? “Pentru că în viață toată lumea are 15 secunde de faimă” + concepția conform căreia “noi facem parte dintr-o societate de consum”, viața de zi cu zi fiind o sursă de inspirație pentru ei. “Avem nevoie de 30 secunde pentru a procesa o nouă informație”a explicat Dan,solistul. De ce vitralii ? “Pentru că ele conferă uniformitate temelor, pot ascunde detalii  și pentru că arată bine !” a adăugat 6fingers  ;))

“Pentru a ajunge aici, puzzle-ul trebuie pus la punct la data dorită”, a declarat solistul trupei.

Conferința s-a încheiat cu o piesă unplugged care chiar îți făcea trimitere la concertul de la Teatrul Naţional !

Mulțumim Byron și J’ai Bistrot !

Post a Comment