Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
17° C
TOP

Ce vrea să spună autorul – Scriitori la școală

Ești elev pasionat de literatură, de un mod de a învăța altfel? Sau ești interesat de mediul literar, vrei să fii mai aproape de scriitorii contemporani și să cunoști persoane cu aceleași idei și viziuni? 😀

O mână de tineri din Târgu-Mureș își propun să le ofere elevilor de liceu, profesorilor și scriitorilor contemporani, în principal tineri, posibilitatea de a se cunoaște.

În fiecare lună, de șapte ori pe parcursul anului școlar 2017-2018, vor invita un scriitor contemporan pentru o zi la câte un liceu diferit din Târgu Mureș. În colaborare cu unul sau doi profesori de literatură, scriitorul invitat va merge la ore, urmând (sau refăcând) orarul unui profesor. Apoi, după-masa/seara, se va organiza o conferință într-un spațiu privat sau pus la dispoziție de unul dintre parteneri. În cadrul conferinței, profesorul/profesorii împreună cu scriitorul invitat vor dialoga despre experiența de la clase, despre importanța promovării literaturii contemporane în rândul tinerilor cititori și despre alte subiecte de interes.

O primă ediție se anunță pentru publicul maghiar mâine, în data de 9 noiembrie de la ora 19:00 cu Székely Csaba și profesoarele de literatură maghiară. Evenimentul va avea loc la Teatrul Ariel în Sala Studio. Se va discuta despre experiența avută în timpul zilei la școală și despre posibilitățile de integrare a literaturii contemporane în programa școlară.

Intrarea la conferință este 10 lei. Locurile sunt limitate, iar rezervările se pot face aici.

Următoarele evenimente vor avea loc în 23 noiembrie. Alina Nelega se va întâlni cu elevii Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”, iar Medeea Iancu va merge la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Mai multe detalii (atât în română, cât și în limba maghiară) puteți afla de pe pagina evenimentului.

Sperăm la cât mai multe evenimente de acest gen care se adresează publicului multicultural din oraș! 🙂

Post a Comment