Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
11° C
TOP

Celelalte Cuvinte vin cu Albumul cu pătrățele la Târgu-Mureș!

În 25 ianuarie, de la ora 21.00, Metal Bunker din Jazz&Blues Club invită pe toți nostalgicii iubitori de rock la un concert special Celelalte Cuvinte. De ce e special? Vor cânta integral primul și celebrul lor album apărut în 1987, „Albumul cu pătrățele”.

Povestea albumului începe, de fapt, în 1984. Trupa înregistrează la Radio Cluj câteva piese, printre care şi Iarbă prin păr, care devine în scurt timp unul dintre cele mai mari hituri din istoria formaţiei şi a rockului românesc. Apoi, la festivalul timişorean TIM Rock, Celelalte Cuvinte este remarcată de Florian Pittiş şi, prin intermediul lui, banda cu înregistrările de la Radio Cluj ajunge la Bucureşti, unde devine o jumătate a L.P.- ului intitulat Formaţii Rock Nr. 8, album editat de Electrecord, în 1985.

După doi ani, este lansat Celelalte Cuvinte I, primul material discografic aparținând în întregime trupei.

Albumul cu pătrățele și-a primit numele după ce prima variantă a coperții, realizată de Alexandru Andrieș, a fost respinsă de cenzura comunistă pe motiv că ar fi făcut aluzie la demolarea clădirilor vechi din București sau la cutremur. Prin urmare, Andrieș vine cu o altă idee grafică, mult simplificată, datorită căreia discul este numit și azi „albumul cu pătrățele”.

Fanii vor putea auzi toate piesele albumului, Scrisori iubite, Un sfârșit e un început, Dacă vrei, La ceas târziu, În zori de zi, Fântâna suspinelor, Despărțire, Despre suferințe de iarnă , Iarbă prin păr , Caracteruri  și O să am .

Biletele se pot cumpăra de la Casa Berii și Edi Ilea, la prețul de 35 de lei la presale. În seara concertului, la intrare, prețul va fi de 45 de lei.

Post a Comment