Târgu Mureş
02 Dec, Saturday
7° C
TOP

Cina la Privo

Că oricum scriu din an în Paşti în ultima vreme am zis să vă dau motive să păcătuiţi dacă tot vine postul Crăciunului.

Duminică seara mi-am scos colega de existenţă la cină. Vă vine sau nu să credeţi e prima cină cinstită în aproape 1 an şi jumătate de relaţie că shaormele nocturne, sandwichurile cu parizer şi alte chestiuni asemenea, după câte o băută în oraş nu se pun.

Ş uite aşa am ales nou deschisul local, Privo. Trebuie să vă zic că e al naibii de frumos şi de elegant. Deocamdată… până încep să apară cocalari în tricou şi adidaşi la cină cu iubi cea blondă îmbrăcată în faţa de masă. Dar ce  pot să vă spun e că ne trebuia un local de genul acesta. E frumos, acceptabil ca preț, servicii bune si mâncare ok. Că nu e perfect… da, normal, întotdeauna se poate mai bine.

Când am ajuns am primit din partea casei crema de hummus, un fel de welcome snack. Am comandat băuturile, eu un pahar de vin alb sec, 8 lei, iubita mea apă ca deobicei.

ipp

Până ne-am uitat prin meniu a venit şi şeful de sală (cred că el era) şi ne-a facut nişte recomandări care nu erau în meniu. Ceva snapper cu legume şi sos de rodii(36 de lei). Personal nu mănânc peşte că nu-mi place dar am comandat până la urmă unul pentru ea şi eu mi-am comandat cotlete de miel în crustă de ierburi aromate şi migdale cu orez basmati simplu(48 de lei cred). Acum prietena mea a fost inspirată şi şi-a mai comandat un sos alb la peşte care a fost super gustos, eu nu mi-am comandat niciun extra sos şi un pic au fost uscate cotletele. Nu-i nimic, data viitoare. Mielul l-am însoţit un cu vin roşu sec.

ipp

ipp

Am uitat să vă spun că la Privo se dă un aperitiv foarte bun, unt de casă cu mirodenii. E bestial la gust… şi e tot din partea casei.

ipp

Iar la desert amândoi am comandat mousse de ciocolată albă şi neagră belgiană. 15 lei

ipp

Per total pare chiar un local accesibil cu preţuri decente noi am ajuns pe la 130 de lei cu totul… un fel principal e între 25 şi 50 de lei, un desert pe la 10-15 lei. Au şi supe și salate.  Am auzit că ar avea şi meniul zilei, la 15 lei, dar sincer nici n-am întrebat.

Ce e plăcut că la fiecare client vine bucătarul şef să ia feedback. Ce e nasol, că fiind la început, tot personalul cere feedback şi ai impresia că prea multă lume te bagă în seamă şi dacă eşti genul căruia nu-i place să interacţioneze prea mult cu necunoscuţi s-ar putea să ai o problemă.

Şi e o chestie care am observat-o şi care m-a deranjat foarte tare e că ospătarul care m-a servit a prins paharul de vin de cupă(ca paharul de cognac). De două ori a făcut asta… deci nu e greşeală. În rest servirea bună dar la locuri cu pretenţii avem şi noi pretenţii că aşa-i în tenis.  🙂

Aspectul localului cu peisajul şi luminile fac din Privo probabil cel mai bun loc de ieşit la masă în Tîrgu Mureş. Dacă vrei să impresionezi fie că e vorba de iubită, soţie sau un partener de afaceri, părerea mea că ăsta e locul unde să mergi. Accesul e facil, foarte aproape de centru, exact la mocca, cu parcare proprie.  Am întrebat şi de capacitate e cam la 180 de persoane (doar în local că mai au şi terase) ideal e la 150  iar maxim ar fi pe la 200.

Comments (2)

  • Dorian

    Nu mai e biban, dom’le, e snapper.

    reply

Post a Comment