Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
37° C
TOP

Cinema-Edu ediția V

Atenție, liceeni!

Cinema-Edu a pus 3 filme în valiză și ajung în perioada 28 – 29 mai 2015 în Tîrgu Mureș!

Educația cinematografică devine materie de studiu pentru elevii târgumureșeni, la Cinema Arta.

Elevii de liceu părăsesc orele de curs pentru evenimentele Cinema-Edu, unde au ocazia de a vedea 3 filme de artă multipremiate și de a dezbate împreună cu invitați din lumea filmului, teme ca maturizarea și formarea identității personale, urmele lăsate de războaie, prietenia și familia din trei perspective diferite.

Primul film, Bekas (r. Karzan Kader) ne arată aventura a doi frați kurzi ce trăiesc în Irakul anilor ’90 și care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraș, pleacă într-o călătorie ce are ca destinație finală America.

Cinema-edu aduce în premieră Phoenix, (r. Christian Petzold), un film a cărui acțiune se desfășoară în 1945.

Din caravană mai face parte și Ida (r. Pawel Pawlikowski), pelicula câștigătoare a Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2015, care ne prezintă călătoria transformatoare a Annei, o tânără orfană ce urmează să depună jurământul la mănăstirea unde crescut, dar care trebuie să petreacă o săptămână cu singura ei rudă în viață, prima ei săptămână petrecută în afara mănăstirii.

Cinema-Edu dorește să ofere o alternativă la educația formală, să stârnească interesul tinerilor pentru filmul de artă european și să pună bazele educației lor audiovizuale, pentru a putea să filtreze informația la care au acces nelimitat.

Mai multe informații despre filme și despre edițiile anterioare ale proiectului Cinema-Edu sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro

Cinema-Edu-că-te!!  🙂

Post a Comment