Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Conferintele TED(x) –evenimente cu si despre oameni

Fenomenul TEDx a ajuns in Romania acum cativa ani. Din fericire, incepand cu anul 2014 si Targu Mures poate sa isi puna propriul stegulet pe globul evenimentelor TEDx. Ce vreau sa subliniez in mod deosebit astazi, este ca in spatele evenimentelor TEDx, stau persoane care au inteles ca energia unor oameni pusi impreuna, poate crea ceva senzational. Si totul pleaca de la cuvant. Cuvantul imbracat in idée, prinde contur si incet devine realitate.

Desi conferintele TED au loc inca din anul 1984, demarajul lor a inceput putin mai tarziu. Momentul cheie a fost inscaunarea lui Chris Anderson, in calitate de curator TED (februarie 2001); el a pus conceptul TED pe harta lumii. Inteligenta lui emotional si viziunea pe care o are, l-au indrumat spre a face TED ceea ce este astazi, un fenomen global in continua crestere. Si motivul pentru care s-au atins aceste cote, este simplu: un ted talk iti poate schimba viata, daca sti sa asculti. Si cel mai interesant este, ca odata ce ai gustat ambrozia TED, vrei sa imparti cu altii. De aceea eui mpreuna cu echipa rezonam atat de bine cu acest eveniment, vrem sa impartasim bucuria si altoraJ. Nu degeaba sloganul TED este “Ideas worth spreading” – slogan intrat in vigoare sub Chris Andersen bineinteles .

TEDxTarguMures il are ca si curator pe Johann Stan, plecat acum multi ani din urbe, dar mereu cu sufletul acasa. Johann a studiat in Franta, apoi in urma participarii la o conferinta TEDx a inteles ca e momentul unui pas inainte in cariera si a acceptat oferta de a lucra in USA in cadrul unei organizatii guvernamentale pe partea de cercetari biomedicale. Cararile l-au purtat dupa un timp din nou in Europa, dar in acest timp, interesul pentruTargu Mures nu a scazut. Anul acesta, prin intermediul TEDxTarguMures 2015 impreuna cu echipa, isi propune sa impartaseasca intregii comunitati muresene idei care, odata puse in practica au adus un plus valoare societatii noastre. Sunt sigura ca Targu Muresul nu era astazi la fel, daca unii oameni (ce care ne vor onora cu prezenta la eveniment) nu isi urmau samburele din interior,numit instinct.

In perioada urmatoare voi reveni cu actualizari in ceea ce priveste speakerii. Va recomand sa fiti cu ochii pe noi, avem idei o tonaJ.

 

Post a Comment