Târgu Mureş
23 Feb, Friday
5° C
TOP

Construiește un brăduț ECO alături de JCI Târgu Mureș!

Iarna aceasta lasă un copac să trăiască! Duminică, 8 decembrie, de la ora 12.00, JCI Târgu Mureș te invită la Cupola din Cetatea Medievală Târgu Mureș să fii eco și să previi tăierea anuală a miilor de brăduți pufoși și frumoși. 🎄🎄

Ideea Braduțul Eco a pornit de la colegul nostru Florin. El a vazut anul trecut la o amică de-a lui în loc de brad natural sau artificial un „brad” construit din cărți. El povestea că amica lui s-a mai și împrumutat de la prieteni pentru a reuși să-l termine. Fiind în plină criză climatică, credem că este necesar să conștientizeze fiecare individ impactul pe care îl are asupra mediului înconjurător.

Timea Gegely, JCI Târgu Mureș

Conceptul de Brăduț ECO reprezintă un catalizator în acest sens. Dacă aderă cel puțin 100 de persoane la ideea de a nu cumpăra un brad tăiat anul acesta, anul viitor se vor tăia cu 100 mai puțin, 100 fiind un număr simbolic. La evenimentul din 8 decembrie, cetățenii vor putea vedea cum arată un brad eco, și să vadă că tradiția se poate continua și cu braduți și decorații în alte forme. Totodată, cei din JCI vor colecta maculatură pe care o vor duce la reciclat.

Pentru a crea o lume mai bună, schimbarea de paradigme este vitală întrucât în conceptul general bradul este de nelipsit pentru Crăciun, deși adevăratul Crăciun se întamplă în sufletul nostru și în sânul familiei. Cum proiectăm noi aceste sentimente spre exterior depinde de fiecare în parte. Este cel puțin ciudat, ca o tradiție cu radăcini adânc împământate în suflet, să contribuie atât de mult într-un viitor care arată destul de sumbru. Așadar, cine nu ajunge la evenimentul din 8 decembrie este invitat să lase anul acesta un brad sa trăiască și sî facă unul mai creativ.

Timea Gegely, JCI Târgu Mureș

Cu toții suntem furioși când vedem imagini cu păduri defrișate. „Doar la noi e posibil așa ceva!”, „Nimănui nu-i pasă!”, „Nimeni nu face nimic să oprească tăierea copacilor.”, „încălzirea globală”, „poluarea”. Ți se par cunoscute toate acestea?

Nu mai aștepta ca schimbarea să vină în timp ce stai pe canapeaua ta confortabilă la televizor și nu-ți mai băga în cap ideea că efortul tău nu va face nicio diferență.

Începe cu un lucru mic! Fă o diferență. Arată că îți pasă. ❤️

Post a Comment