Târgu Mureş
21 Apr, Sunday
9° C
TOP
Schior pe partie

Cum o să învăţ eu să schiez…. vreodata

Prima data am pus schiurile în picioare în anul 4 de facultate pe pârtie la Topliţa. “Am învăţat” să schiez după ureche ca dovadă că nici în ziua de azi nu ştiu să schiez. De  fapt e mult spus am învăţat să schiez, mai corect ar fi : am învăţat să nu mai cad cu schiurile. Sunt un antitalent la orice prespune îndemânare sau echilbru deci bine că am învăţat şi atât.

Singura pârtie pe care am schiat în viaţa mea a fost Bradul, cea uşoară, de la Topliţa. Am avut o tentativă să cobor Măgheruş cea abruptă la încurajările unui prieten dar încă îl suspectez că aia a fost de fapt o tentativă de omor nereuşită…  singurul motiv pentru care încă mai suntem prieteni e că nu am găsit motivul pentru care ar fi vrut să scape de mine. Am coborât în clăpari cu schirule în spate de la jumătatea pârtiei şi aia a fost.

În rest de atunci când mă duc frumos la schi , mă dau cum pot pe pârtia uşoară, mă uit la copiii de 5-6 ani care trec ca nişte comete pe lângă mine. Ultima dată am fost vineri pe 4 ianuarie şi umilinţa maximă la teleschi: era un băiat de 4 ani cu sora lui de 5 ani plus monitor. Şi monitorul povestea cu un cunoscut lângă mine , la coadă la teleschi:

-şi cum merge treaba? cum sunt copiii?

-Greuţ că-s mici. Băiatul ăsta de 4 ani deja merge singur pe pârtia abruptă  dar domnişoara nu vrea, doar după mine. E mai timidă săraca…. Oricum e bine pentru prima zi la schi.

Eu mă gândeam în momentul ălă să mă ascund pe undeva şi să mă fac mic mic mic …. de ruşine. Ditai omul de  95 de kile şi 25 ani în  3 ani n-am învăţat să schiez ca lumea şi copiii care îmi ajungeau pâna peste genunchi rupeau pârtia în două din prima zi. Acela a fost momentul în care am zis că trebuie să iau atitudine şi să învâţ să schiez.

Noroc că am văzut că este o tabără de schi pentru bloggeri şi dacă am un pic de noroc mă învaţă ei să schiez la Păltiniş. Cine vrea să mă vadă pe mine pe schiuri ? evident cum mă fac de râs….

#schiem este prima tabără de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea Sony, VodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Păltinișului și Buonavista.

 

Post a Comment