Târgu Mureş
08 Dec, Friday
3° C
TOP

“Dacă te naşti luni…” – review

Am fost duminică seara la piesa “Dacă te naşti luni, probabil vei muri într-o vineri” care a avut premiera sâmbătă la Teatru Studio.

Nu mă simt în măsură să fac review-uri la piese de teatru, pentru că nu am terminat şi nici măcar nu am început vreo facultate de teatrologie, iar unicul meu atu în acest domeniu este faptul că am văzut foarte multe piese… Mă rog, câte mi-au permis vârsta-mi foarte fragedă. :)) Astfel, aceasta nu se vrea a fi decât părerea unui simplu spectator.

Piesa spune povestea a 3 cupluri, în diferite etape ale unei poveşti de iubire, respectiv a maturităţii personajelor. Avem un cuplu în jurul vârstei de 20 de ani, unul la 40 şi unul pe la 60. Parcurgem împreună cu ei fazele relaţiei lor – începând cu prima întâlnire şi încheind cu ultimele reproşuri. Indiferent de vârstă, replicile sunt asemănătoare, stadiile sunt aproape identice, diferite sunt doar reacţiile, şi chiar şi acestea, până la un punct… În final, situaţia e aceeaşi.

Piesa scrisă de George Ştefan şi jucată în Bucureşti încă din 2011 a ajuns în sfârşit şi la noi, în Mureş şi este suficient de reuşită încât să te facă pe tine, ca spectator, să trăieşti odată cu cei de pe scenă. E amuzantă, vie, energică, iar spre final cinică (sau oare doar realistă?).

Mi-a amintit de o altă piesă de la Naţional, care de altfel am tot recomandat-o, şi anume Mede/EA. Nu aş putea să le compar, bineînţeles, aşa că vă trimit cu mare drag la ambele, pentru că sunt excepţionale… 🙂

Post a Comment