Târgu Mureş
21 May, Tuesday
27° C
TOP
D'ale Carnavalului

D’ale carnavalului

D’ale carnavalului, pe înţelesul contemporanilor.

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu Mureș prezintă publicului o versiune neconvenţională a piesei „D’ale carnavalului“ de I.L. Caragiale.

Deşi receptarea critică a fost iniţial preponderent negativă, cronicarii vremii acuzându-l pe Caragiale că a întinat scena cu personaje marginale, de la periferia societăţii, reputaţia piesei s-a îmbunătăţit considerabil de-a lungul timpului, aceasta fixându-se în canonul dramaturgiei româneşti ca o creaţie provocatoare, dar nu foarte accesibilă.

În cadrul montării propuse de Compania „Liviu Rebreanu“, piesa lui Caragiale beneficiază de o viziune regizorală inedită graţie tânărului director de scenă Adi Iclenzan, iar umorul spectacolului capătă nuanţe neaşteptate, pe alocuri cu accente burleşti.

Din distribuţie fac parte actorii Nicolae Cristache, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Eduard Marinescu, Theo Marton, Laura Mihalache, Ştefan Mura, Liviu Pancu şi Alexandru Pavel.

„La D’ale carnavalului m-a fascinat ermetismul formal și tematic al textului. Caragiale creează o lume populată cu oameni ce nu cred că fac parte din ea. E o închisoare foarte eficientă. Am căutat cu disperare în piesă o urmă de speranță, o cale de scăpare din ciclul ăsta bolnav, dar până în acest moment nu am găsit-o. Poate ăsta e motivul pentru care e o farsă, o comedie“,

regizorul Adi Iclenzan.

Noua reprezentaţie va avea loc

sâmbătă, 8 februarie 2020, ora 19:00, la Sala Mare.

Spectacolul durează 2h (fără pauză) şi este recomandat celor cu vârsta

🛑12 ani +

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului – de marți până vineri între orele 9:00 și 15:00 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor sau la nr. 0365-806.865 și

la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii – de marți până vineri între orele 12:00 și 17:30 sau la nr. 0372-951.251.

Bilete și abonamente online: www.biletmaster.ro 

Hai, hai mai des anul acesta la teatru! Hai la D’ale Carnavalului! 😉

Post a Comment