Târgu Mureş
21 May, Tuesday
27° C
TOP
Dăruiește Ziua Ta

Dăruiește Ziua Ta

Dăruiește ziua ta! Nu poate fi greu deloc, spunem noi! 🙂

Transformă cadourile de ziua ta în bucurie, șanse și un viitor mai bun pentru copiii din centrele de plasament!

Fie că alegi să îți serbezi sau nu ziua, familia, prietenii și colegii îți pot face cadouri donând online pe platforma Galantom, pe pagina ta specială de fundraiser, pentru proiectul ales de tine. Așa vei împărți satisfacția de a ajuta cu toți cei dragi!

Cum îți dăruiești ziua?

E simplu! Te înscrii completând formular online pe platforma oamenilor de bine, Galantom, AICI iar organizatorii îți vor creea pagina, apoi tu o dai mai departe (share pe Facebook, mesaje, e-mail) prietenilor și colegilor ca să te susțină prin donații. Donațiile strânse de tine vor susține participarea copiilor la activitățile unuia dintre proiectele permanente ale programului Ajungem MARI:

1. Terapie pentru copiii vulnerabili

Copiii și tinerii instituționalizați au trecut prin experiențe dure și triste care le afectează comportamentul și viitorul. Trauma abandonului, a separării de familie, abuzuri, instituționalizare, toate lasă urme adânci. Pe lângă sprijinul voluntarilor care le devin prieteni și încearcă să le facă fiecare zi mai frumoasă, copiii cei mai vulnerabili au nevoie de sprijinul specialiștilor pentru a depăși momentele grele și a porni cu încredere către un viitor mai bun. Costul mediu al unei ședințe de terapie (de grup sau individuală) este de 100 de lei și organizatorii și-au propus ca în 2020 să ajute cât mai mulți copii din țară să i-a un nou start în viață.

2. Cursuri vocaționale pentru copii

Prin acest proiect copiii vor avea ocazia să participe, în funcție de interesul, abilitățile și pasiunile lor, la cursuri de muzică, teatru, înot, robotică, informatică, dans sau engleză. Cursurile le dau încredere în forțele lor și îi ajută să devină mai responsabili, mai disciplinați, mai motivați chiar și să își continue studiile. Dacă uneori în centre sau la școală primesc etichete sau sunt marginalizați, la cursuri sunt admirați pentru talentul sau abilitățile lor și cei din jur îi apreciază așa cum sunt, iar asta le dă încredere pentru viitor. Costul participării este de 200 de lei pentru un copil. Poți alege să susții un copil pentru mai multe luni sau chiar un an (2400 de lei/copil). Cu ajutorul donațiilor, în 2020 un nr. de 20 de copii vor putea urma cursurile de care au atât de multă nevoie!

3. Ieșiri și excursii

600 de lei este costul unui an întreg de experiențe frumoase în afara centrelor de plasament – la teatru, film, muzee, ateliere creative, parcuri de aventură, locuri de joacă etc. Pentru un copil înseamnă 12 ieșiri din centru alături de voluntari prieteni care îi încurajează permanent, 12 ieșiri prin care descoperă lumea, întâlnește oameni noi și învață să se comporte în societate. Educație prin joc.

Proiectul se desfăsoară la nivel național și sprijină 2500 de copiii și tinerii instituționalizați pe termen lung prin implicarea unui număr mare de voluntari (peste 1600) care devin profesori, prieteni și modele pentru copii. Săptămânal, echipe de câte doi voluntari merg în centre la grupe de copii de vârste apropiate pentru ședințe interactive de pregătire școlară (română, matematică, engleză, informatică, cultură generală etc.) sau pentru a susține ateliere creative (muzică, dans, teatru, fotografie, arte plastice etc.).

Costurile pentru activitățile desfășurate de voluntari cu copiii sunt de 500 lei/an/copil, timp – 3 ore/saptămană/12 luni. Cu fondurile strânse, organizatorii vor cumpăra materiale educaționale și rechizite care să facă atelierele atractive pentru copii. Fiecare fundraiser își poate propune să susțină 1, 2 sau mai mulți copii să se bucure de un an de experiențe care să îi ajute să se dezvolte.


Dăruiește ziua ta! Transformă-ți ziua în bucurie și educație pentru copiii din centre!

Noi te provocăm să susții măcar un copil. 😉

Chiar dacă nu reușești să strângi toți banii pentru un copil, orice donație îi ajută să completeze suma totală.

Împreună îi ajutăm să Ajungă MARI!

Post a Comment