Târgu Mureş
19 Jun, Wednesday
26° C
TOP

De ce eu? – Premieră de gală, la Târgu Mureș – Premier előtti gála vetítés Marosvásárhelyen

De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, va avea o proiecție de gală la Palatul Culturii din Târgu-Mureş vineri, 27 februarie, de la ora 20.00.

Biletele pot fi achiziționate în avans, începând din 20 februarie, din rețeaua Bilet.ro, iar de la Palatul Culturii Târgu Mureș, în ziua proiecției, de la 16.00.

La eveniment vor lua parte regizorul Tudor Giurgiu și actorii Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, alături de târgumureșenii Bányai Kelemen Barna, Gáspárik Attila – directorul Teatrului Național Târgu-Mureș, și Szélyes Andrea, creatoarea costumelor din film.

În Târgu-Mureş, va putea fi vizionat din 27 februarie la Cinema City Tg. Mureș și Cinema Arta.

De ce eu? a avut premiera mondială la Berlinale – Berlin International Film Festival și rulează în cinematografele din România din 27 februarie.

Iată dovada faptului că există inițiativă, pentru crearea unor filme autentice și de calitate și în România. Nu trebuie să ne uităm doar la filme străine, în care apar celebrități. Nu vreau să scriu un spoiler, dar este bine de știut că acțiunea se bazează pe fapte reale și prezintă un caz de corupție din România anilor 2000. Sper că ți-am trezit interesul și în loc de Fifty Shades of Grey, vei alege acest film în weekend.

 

De ce eu?, Tudor Giurgiu rendezése alatt, az év egyik leginkább várt filmje, amely a marosvásárhelyi Kultúrpalotában kerül vetítésre pénteken, február 27-én, 20.00 órától.

A jegyek február 20-ától vásárolhatóak meg elővételben, a Bilet.ro hálózaton keresztül, vagy a vetítés napján, a Kultúrpalotától, 16.00 órától.

Az eseményen részt vesznek Tudor Giurgiu rendező, Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile színészek, illetve a marosvásárhelyi Bányai Kelemen Barna, Gáspárik Attila – a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója és Szélyes Andrea, a film kosztümtervezője.

Marosvásárhelyen, február 27-étől lesz megtekinthető, a Cinema Cityben és az Arta Moziban.

A De ce eu? címú film nemzetközi premierje a Berlinale – Berlin International Film Festival  keretén belül történt és a romániai mozikban, február 27-étől lesz megtekinthető.

Íme a példája annak, hogy igenis létezik kezdeményezés hiteles és minőségi filmek létrehozására, Romániában. Nem kell kizárólag külföldi filmeket néznünk, amelyekben celebek jelennek meg. Nem akarok spoilert írni, de annyit jó tudni, hogy a film igaz történeten alapszik és egy korrupciós esetet mutat be a 2000-es évek Romániájában. Remélem felkeltettem az érdeklődésed és nem a Fifty Shades of Greyt, hanem ezt a filmet választod ezen a hétvégén.

 

Post a Comment