17 Jun, Monday
0° C
TOP
astra film festival

Documentare de excepție din cadrul Astra Film Festival la Târgu Mureș!

Tu ce faci weekendul acesta? Teatrul 3G Színház din Târgu Mureș proiectează în 15-16 februarie, începând cu ora 19:00, documentare de renume din cadrul Astra Film Festival care s-au bucurat de proiecții și premii și la alte festivaluri internaționale.

Sâmbătă, 15 februarie

Ora 19.00: Transalpina – Drumul regilor (Dumitru Budrala, Romania, 2017, 41′) descrie istoria complexă a șoselei care ajunge la cea mai mare altitudine din România, legând în mod impresionant, dar și spiritual Transilvania de Ţara Românească.Filmul s-a bucurat întotdeauna de un public numeros și entuziast.

Ora 20.00: School of seduction (Alina Rudnitskaya, Denmark, 2019, 97’) spune povestea a trei femei din Rusia de azi care se înscriu împreună la un curs în care se predă arta de a seduce un bărbat, de preferat unul bogat. Filmul relevă ce înseamnă să fii femeie în Rusia lui Putin, ce este fericirea, și ce greutate are încă patriarhia. Filmul a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film documentar internațional la Festivalul de Film din Zurich.

Duminică, 16 februarie

Ora 19.00: For Sama (Waad Al-Kateab, Edward Watts, UK-Siria, 2019, 96′) este orelatare autentică și șocantă a războiului din Siria făcută de regizoare în timp ce își crește fetița printre bombele aruncate din avioane. Filmul a câștigat multe premii internaționale, iar anul acesta a primitpremiul Bafta pentru Cel mai bun documentar.

Ora 20.45: Honeyland  (Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska, Macedonia, 2019, 87′) este un film despre o apilcutoare dintr-un sat din Macedonia care ajunge să se confrunte cu o familie nomadă care îi pune în pericol liniștea și îi disprețuiește învățămintele. Este primul film de non-ficțiune din istorie nominalizat în același an la Oscar atât la categoria Cel mai bun documentar, cât și la categoria Cel mai bun film artistic.

Ce este Astra Film Festival?

Astra Film Festival a ajuns la cea de-a XXVII-a ediție. Noua ediție a festivalului va avea loc între 19 și 25 octombrie la Sibiu. Platforma pentru înscrieri a documentarelor realizate în 2019/2020 s-a deschis deja. Termenul limită este 2 martie. Pentru mai multe detalii intrați pe site-ul festivalului: www.astrafilm.ro

Festivalul va continua să călătorească prin țară şi va ajunge în curând şi la Cluj și București. În tradiția anilor trecuți, în fiecare joi, de la ora 19.00, spectacolul lumii se poate vedea pe marele ecran și la Astra Film Cinema din Sibiu. 

AFF On Tour la București este organizat de Astra Film – CNM Astra Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Institutul Cultural Român și Muzeul Național al Țăranului Român.

Vizionare plăcută! 🎥🎥🎥

Post a Comment