Târgu Mureş
15 Jul, Monday
33° C
TOP

EUROPEAN JAZZ SOCIETY în turneu la Târgu Mureș

 în concert la Palatul Culturii din Târgu Mureș!

Luni, 8 mai 2023, începând cu ora 19:00, Palatul Culturii va găzdui cel de-al doilea concert din cadrul turneului național EUROPEAN JAZZ SOCIETY: RAMONA HORVATH Quartet ft. TONY LAKATOS.

Concertul va fi susținut de grupul pianistei Ramona HORVATH (România/Franța), care îl include pe Nicolas RAGEAU (contrabas-Franța), Minchan KIM (baterie-Germania) și-l are ca solist invitat pe celebrul saxofonist Tony LAKATOS (Germania).

Despre turneu:

La baza acestui proiect stă ideea unei comuniuni interculturale, în care un grup european, alcătuit din muzicieni de renume internațional, din diferite țări europene (Franța, Germania, Ungaria și respectiv România), se reunesc sub semnul muzicii și al creației spontane, pentru a dialoga în limbajul universal al muzicii,  îmbinând elemente specifice din cultura și universul fiecăruia dintre cei patru muzicieni.

“European Jazz Society” își dorește să reunească și să promoveze cu precădere muzicienii europeni de jazz, care, pe de o parte, reprezintă cu legitimitate muzica de jazz de tradiție, iar pe de altă parte, aduc prin personalitatea lor un suflu nou, inovator, personal. 

Despre artiști:

RAMONA HORVATH este stabilită la Paris unde s-a impus deja ca unul dintre cei mai activi muzicieni de pe scena jazz-ului francez si este in plina ascensiune pe scenele europene, având o activitate concertistică atât în sălile mari de concerte din Europa (Sala Radio ORF din Viena, Opera Nationala Maghiara din Cluj, Ateneul Roman, Bosendorfer Hall din Viena, Grand Theatre d’Angers, Palazzo Madama Torino, …etc) , în festivaluri (Franța, Italia, Spania, Austria, Portugalia, Belgia, Ungaria, etc.), dar și în cele mai cotate cluburi de jazz din Europa (Lisabona, Viena, Roma, Paris, etc.). Până acum, ea a lansat la celebra casa de discuri franceză Black&Blue,  trei albume în formule diferite: trio, cvartet și duo, primite cu căldură de presă (Libération, Jazz Magazine, Jazz Hot, Pianiste Magazine, Classica, Télérama, etc.).

TONY LAKATOS este considerat unul dintre cei mai importanți saxofoniști tenor ai zilelor noastre, cu o carieră impresionantă, prim solist al Frankfurt HR Big Band, a colaborat cu imenși muzicieni de jazz pe toate scenele lumii precum: Al Foster, Billy Hart, George Mraz, Billy Drummond, Anthony Jackson, Joe Lovano, Michael and Randy Brecker, Cecil McBee, Kirk Lightsey, Dave Kikoski, The Mingus Big Band, Art Farmer, Kenny Werner, etc. Laureat al premiului presei germane “Deutsche Schallplatten Preis” (2009), concertează pe toate meridianele în diferite formații, în nume propriu sau ca și invitat de onoare (guest star). Până în prezent, Tony Lakatos a înregistrat ca leader și side man, în jur de 300 de albume.

NICOLAS RAGEAU, contrabasist parizian foarte activ, a acompaniat, colaborat și/sau înregistrat cu celebri muzicieni precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Stéphane Belmondo, Paolo Fresu, Manu Katche, Michel Graillier, Alain Jean-Marie, André Villeger, Valery Ponomarev, Peter Bernstein, Yannick Rieu, Tony Lakatos, Karl Martin Almqvist, George Brown, Oliver Johnson, etc. Între 1994 și 2000 s-a stabilit la New York timp în care a participat activ la primele ore ale clubului de jazz „Small’s” devenind astfel unul din muzicienii de referință ai acestui club. Activitatea sa a fost până acum foarte importantă în cluburile de jazz pariziene (Petit Opportun, Sunset/Sunside, New Morning, Franc-Pinot, La Villa, Bilboquet, 38 Riv’, Caveau de la Huchette, Petit Journal St Michel și Montparnasse, etc.). Din 2015, Nicolas a investit enorm în colaborarea cu pianistă de jazz Ramona Horvath. Au înregistrat împreună, până acum, 3 albume și în prezent desfășoară mai multe proiecte în duo, trio sau cvartet. Nicolas a înregistrat două albume sub numele său, unul la începutul anilor 2000, intitulat „Made in France”, cu saxofonistul Grant Stewart și trompetistul Joe Magnarelli, un album primit cu căldură de presă.

MINCHAN KIM, tânăr baterist excepțional stabilit în Germania (de origine sud coreean), face parte din noua generație de muzicieni puternic legați de tradiția jazzului, dar care aduc un val nou. De câțiva ani, face parte din grupul celebrului saxofonist Jesee Davis, alături de care a întreprins numeroase turnee în toată lumea. În paralel, acompaniază și colaborează deja cu nume mari precum:  Kenny washington (vocal), Alain Jean Marie, Jim Snidero, Gael Horellou, Damon Brown, Martin Jacobsen, Pierrick Pedron, Sara Lazarus, Martin Speake, Paul Kirby, etc. A participat până în prezent în diferite festivaluri precum The Edinburgh Jazz Festival, Beijing Jazz Festival, London Jazz Festival, precum și în alte cluburi de jazz de top din Europa, cum ar fi: Marians jazz room (Bernin Switzerland) Ronnie Scotts, Pizza Express, The Jazz Bar (UK), Unterfahrt, Jazz Keller, Birdland (Germany), etc. 

Mai multe informații AICI!

EUROPEAN JAZZ SOCIETY te așteaptă la concert! Hai, consumă mai mult jazz că e tare fain! 😀

Post a Comment