Târgu Mureş
05 Mar, Tuesday
13° C
TOP
PANDEMIC LOOP DISORDER

Expoziția PANDEMIC LOOP DISORDER la Camera K’ARTE

Parcă cea mai bună artă a ieșit întodeauna în momentele cele mai întunecate ale istoriei.

Acum, artiștii noștri ne invită în 2020, între 9 și 30 noiembrie (luni-sâmbătă între 14.00 și 17.00) la Camera K’ARTE să participăm la expoziția PANDEMIC LOOP DISORDER.

Artiști: Alina Andrei, Ion Barbu, Claudiu Cobilanschi, Raluca Ilaria Demetrescu, Cosmin Haiaș, Andreea Medar, Monotremu, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, Dan Perjovschi, Cristi Pogăcean, George Roșu, Silvia Trăistaru, Zoltán Béla.

Curator: Magdalena Pelmuș
Asistent curator: Lina Țărmure

“Lumea e oprita în slow motion” și avem timp să o observam , “natura se regenereza” dar “cei vulnerabili sunt afectați”, există variante care pot duce la “același rezultat”, “natura se deschide” pentru a ne revela tainele sau se închide pentru a ne înghiți (?), rutina simplă devine complicată, ne simțim “monitorizați prin sateliți” și ne folosim de acest sistem de surveillance GMT (Google Maps Timeline), în jurnale vizuale, pentru a activa un mecanism mnemonic, creăm jurnale online/offline, documentăm starea personală/ locală/ globală, criza, efectele ei, ne reinventăm cu umor și inventăm forme de rezistență la această tulburare de curs a vieții, prinși într-un vârtej de exces de informații, exces de știri, pendulăm între adevăr și fals, între teorii ale conspirației și date reale.

Circuitul acesta este tulburător și repetitiv până la obsesie. Ne trezim că am dezvoltat ticuri, repetăm mecanic acțiuni care devin obsesive, prinși în bucla supraviețuirii, traumatizați de frică, marcați pe cine știe ce întindere de ani de acum încolo, ne izolam, ne eliberăm apoi, ca într-o zvâcnire de revoltă, dar știm că sfârșitul nu e aici, pentru că asta ni se spune.

Accesul în Camera K’ARTE este posibil doar în limita a două persoane în același timp, cu mască sanitară si verificarea temperaturii la intrare.

Măsuri de siguranță la PANDEMIC LOOP DISORDER:
Expoziția se va desfășura în concordanță cu normele de siguranță sanitară în vigoare. EXPOZIȚIA NU VA BENEFICIA DE VERNISAJ, dar poate fi vizitată în intervalul 9-30 noiembrie 2020, de luni până sâmbătă, între orele 14.00 – 17.00. Pentru alte intervale orare, sunteți rugați să contatcati organizatorii pe facebook sau la contact@k-arte.ro
Accesul în Camera K’ARTE este posibil doar în limita a două persoane în același timp, cu mască sanitară si verificarea temperaturii la intrare.

Parteneri: Primăria Municipiului Târgu Mureș și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.
Cu sprijinul: Reea si Nett Front

Mâncați artă pe pită!

Post a Comment