Târgu Mureş
10 Dec, Sunday
2° C
TOP

FânFest – un festival cu şi despre oameni

Am participat luna asta pentru prima oară la evenimentul ce poartă numele de FânFest. Când zic că “am participat” mă refer la faptul că am participat efectiv la festival, ca voluntar în principal, mai puţin ca spectator.

În trei zile de lucru, câteva zeci de voluntari au reuşit din puţinul de care făceau rost, să ridice un festival – o bucătărie, patru duşuri, zece WC-uri, bănci, mese, corturi, bannere, tricouri, scene – tot. Când am ajuns eu acolo, duminică, locul în care se desfăşura festivalul propriu-zis (Reduta FânFest) era absolut pustiu, dacă nu luai în considerare puţinii oameni abia ajunşi. Trei zile mai târziu, aveam terase, diverse corturi tematice (DIY, Lounge) şi se ridica scena…fanfest

O cauză comună a mobilizat mii de oameni să vină la Roşia Montană, şi anume informarea a cât mai mulţi oameni în legătură cu situaţia de la Roşia Montană şi mai ales expunerea unui protest împotriva sistemului – şi ce mai protest. Activiştii au protestat prin artă – s-a cântat pentru Roşia Montană, s-a pictat pentru Roşia Montană, s-a fotografiat, s-a scris, s-a jucat pentru Roşia Montană.

Poveşti spuse prin fortografii sau cu voce tare, workshopuri legate de teatru şi muzică făcută şi ascultată cu sufletul – toate acestea au făcut ca persoane venite din SUA, Danemarca, Germania şi alte locuri ale lumii să poposească pentru câteva zile la Roşia Montană.

Vă recomand anul viitor să mergeţi măcar pe timpul festivalului la Roşia Montană. Vă trebuie doar un cort (intrarea la festival este gratuită), dorinţă de relaxare, nişte voie bună şi o minte deschisă.

(Ţin musai să mai spun că după şapte zile de muncă, sâmbătă am mai avut energie să urlu şi să fac o întindere musculară la cel mai frumos concert Luna Amară din câte am văzut – şi am văzut.)

Oameni frumoşi, o atmosferă superbă şi nişte peisaje excepţionale. Ne vedem anul viitor la Roşia !

Poze aici şi pe pagina de Facebook FânFest.

Comments (2)

  • paula

    M-ai facut curioasa. Anul viitorne vedem la Rosia. Desi nu sunt eu fana oort…pentru un festival calumea vin (desi ar fi oricand varianta Pensiune…imi recomanda Travka unde anume)

    reply

Post a Comment