Târgu Mureş
05 Mar, Tuesday
15° C
TOP

Festivalul Hameiului – un mic tun electoral

Haideţi să vă explic. Eu când înjur omul îl înjur să priceapă că-i prost şi să nu mă mai deranjeze cu inepţiile lui că n-am vreme sa ascult orice limbric cum aberează.  Nu pricepe trecem şi la argumente dar deobicei astea dor mai tare.

Duminică am fost la festivalul Hameiului. Singura chestie legată de hamei era berea Silva la dozator. Şi alea din loc în loc, mai deloc în cetate.   Evenimentul a avut două părţi, main stage-ul în afara cetăţii, unde era main eventul şi unde era acces liber  şi o scena mică în cetate unde cântau tot felul artişti obscuri şi folkişti.

 • Intrarea 10 lei în cetate. Banii încasaţi pe persoană fizică, fără fiscalizare, fără nimic.   În principal era taxa de fraier pentru turist, pentru ca daca voiai sa intri sa vizitezi cetatea trebuia să plăteşti.
 • În cetate erau fix două dozatoare de bere silva.  într-un pahar era jumătate spumă. În rest tarabele obişnuite cu suveniruri şi ţigănii.
 • La main event era plin de popor că era acces gratis. Mulţi ţigani, cerşetori, câini, mici si bere. duduiau terasele fiecare cu muzica ei, sfârâiau grătarele.  aur.argint, langosi, kurtos. Nimic legat de hamei în afară de eterna bere Silva.
 • Duminică seara capii de afiş, Luna Amara şi Fără Zahăr au mulţumit domului sentor Akos Mora.
 • Între trupe domnul Akos Mora a ţinut din care citez “Eu sunt cel responsabil pentru acest eveniment” (aici mulţimea a huiduit)… bull shit… bull shit….  “vă mulţumesc pentru fair play, dacă sunteţi la fel de cuminţi în continuare promit să fac şi la anul la fel”.  După care papagalii au aplaudat.

După ce am mai vorbit cu oamenii din Sighişoara am aflat de fapt care-i skepsisul. Noul primar USL , a tăiat toate sărbătorile populare. Iar anul acesta Sighişoara care era oraşul cu o mulţime de festivaluri şi evenimente, săptămânal era ceva,  a rămas fără 90% din ele.

Am şi eu câteva întrebări:

 1. Cum e posibil ca o persoană privată să taxeze turiştii care intră în cetate doar că să dea pâine şi circ gratis în afara cetăţii? mai ales că cetatea ţine de primăria Sighişoara. dacă aşa merge treaba vreau lunea să taxez eu intrarea, pe firma mea.
 2. Dacă îi zice festivalul hameiului unde-i hameiul? nişte dozatoare cu bere silva  nu înseamnă nimic.
 3. Cui se adresează acest festival?
 4. Dacă se adresează Publicului… de ce nu are un concept, o idee, etc? că nu diferă cu nimic faţă de ce face Florea în Tg Mures.
 5. Dacă se adresează producătorilor de bere …. de ce e doar unul prezent şi acela cu un singur brand, Silva?
 6. Dacă e un eveniment privat teoretic ar trebui să aducă minim 1 leu profit, de ce e accesul gratis si cea mai importantă parte a evenimetului? de ce dai gratis la ţigani, cerşetori şi milogi ceva? pe banii altuia…

and so on…  mi-e scârbă de aşa bătaie de joc. Dacă de la un politician (akos Mora) şi de la un ratat ca Marius Ichim n-avem pretenţii… Ionel Albu a ajuns din cel mai agresiv critic al politicienilor , mai mult al lui Florea, angajat la ei şi mai mult… pune osul la hoţie. Cică n-a luat bani publici… dar să-ţi dea primarul gratis cetatea să taxezi 3 zile intrare în ea cum vi se pare? exact, fix tot aia. Că plăteau doar turiştii bilete sighisorenii aveau circ in alta parte

 

Aaaa să vă amintesc că atunci când cântau Folkiştii de renume, alifantis sau ducu bertzi sau amândoi(habar n-am şi n-am chef să caut) nu mai era nimeni la intrare. Adică să poată poporul votant să se bucure de spectacol.

 

Comments (1)

 • paula

  No hai ca ai zis-o la fix Mihai. Imi place ca ma mai ti tu la curent cu una alta 🙂

  reply

Post a Comment