Târgu Mureş
05 Dec, Tuesday
-4° C
TOP

Festivalul Internaţional de Film NexT și la Tîrgu Mureș!!

Scurtmetrajele festivalului NexT ajung și în acest an la noi în oraș!!

După 8 ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum prin ţară, în perioada 08.08.-23.08.2014, oprindu-se în 8 oraşe, printre care și în Tîrgu Mureș, pentru o serie de proiecţii organizate în jurul conceptului de picnic şi cinema sub clar de lună. 🙂

O parte din cele mai bune filme văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema, în cadrul Festivalului de Film NexT, se văd vara aceasta în aer liber în spații neconvenţionale, în orașul nostru 16.08-17.08.2014 fiind zilele de film!

“Misiunea Festivalului Internaţional de Film NexT este să descopere şi să promoveze în plan local, naţional şi internaţional cineaşti aflaţi la începutul carierei lor. După câţiva ani de proiecţii organizate în țară în colaborare cu asociaţii culturale locale, anul acesta am decis să organizăm propria Caravană, un eveniment de amploare, orientat de data aceasta spre centre urbane importante în care s-ar putea dezvolta cu uşurinţă, în timp, o serie de evenimente culturale de anvergură.”, a declarat Yvonne Irimescu, coordonatoarea Societăţii Culturale NexT.

În calitate de spectator al Caravanei NexT, în această vară vei putea viziona, în premieră, scurtmetraje inovative, producţii naţionale și internaţionale, grupate în 4 programe speciale:

  • NexT Disco Night – un program de musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, despre poveşti de dragoste.
  • NexT Comedy Night – un program de comedii spumoase, care reuneşte o varietate de tipuri, forme şi tradiţii de comic cinematografic.
  • Oscars Night – cele 5 scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2014, printre care și câştigătorul Helium.
  • NexT Romanian Shorts – 5 scurtmetraje româneşti cu zvâc, mai vechi şi mai noi, menite să prezinte o altă faţă a cinematografiei româneşti.

Intrarea este liberă în fiecare dintre cele 2 seri de proiecţie!!

Știi din timp ce vei face în serile de 16 și 17.08.2014!!

Stay tuned!! Revenim cu detalii despre locație și program!! 🙂

 

Post a Comment