Târgu Mureş
21 Sep, Tuesday
10° C
TOP

Festivalul Internațional de Film Transilvania revine la Mureș!

TIFF ne aduce filmele bune în cadrul celei de-a 2-a ediții la Târgu Mureș!!

În perioada 26-28 septembrie 2014 filme câștigătoare, românești și străine, vor fi proiectate în prezența unor invitați speciali din lumea cinematografiei.

“Întâlnirea cu publicul de aici a fost una pe care nu am putut-o uita: am găsit oameni obișnuiți cu evenimentele de calitate, exigenți, implicați și dornici să discute cu invitații festivalului, ei sunt motivul pentru care în 2014 ne reîntoarcem în acest oraș în care cultura este la ea acasă”, spune Tudor Giurgiu, președintele festivalului.”

Gazdele evenimentelor din cadrul TIFF vor fi: Palatul Culturii, Teatrul de Vară și Cinema Arta vor fi anul acesta spații dedicate proiecțiilor de film; Cocoșul de Aur, o locație emblematică a orașului pe care festivalul a pus-o în valoare încă de la prima ediție, va găzdui atât proiecții cât și concerte live și petreceri iar J’ai Bistrot va fi vreme de 2 seri locul de întâlnire a celor interesați de cele mai bune scurtmetraje din programele festivalurilor TIFF și Anim’Est.

Printre filmele din programul TIFF Mureș 2014 se află câștigătoare ale unor festivaluri internaționale dar și filme de succes la public. În categoria câștigătorilor se înscrie „Marea frumusețe” („La Grande Belleza”, regia: Paolo Sorrentino), filmul care a câștigat anul acesta Oscarul pentru cel mai bun film străin.

O altă recomandare din program este „Câinele japonez” (regia: Tudor Jurgiu), care reprezintă propunerea României pentru cel mai bun film străin la următoarea ediție a premiilor Oscar.

Câștigătorul marelui premiu, Trofeul Transilvania, la TIFF 2014 a fost filmul „Stockholm” (regia: Rodrigo Sorogoyen), care a câștigat importante premii și la festivalurile Málaga 2013, Miami 2014, inclusiv pentru cel mai bun regizor, cea mai bună actriță, cel mai bun scenarist debutant și cel mai bun actor debutant.

La TIFF Mureș va fi proiectat și filmul „America, venim!” (regia: Răzvan Săvescu), lansat în cinematografe în 19 septembrie, după un mare succes de public la proiecțiile în avanpremieră organizate în cadrul unor festivaluri și evenimente de profil.

Intrarea la toate evenimentele din program este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Revenim cu detalii!!

Post a Comment