Târgu Mureş
05 Mar, Tuesday
15° C
TOP

Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani” la Palatul Culturii

Vineri, 31 mai, de la ora 19.30, la Palatului Culturii din Târgu Mureș, începe cea de-a treia ediție a Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani”. Festivalul este găzduit de 3 orașe:  Târgu Mureș, Reghin și Cluj în perioada 31 mai – 9 iunie, iar târgu mureșenii au onoarea de deschidere a acestuia. 

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” anunță, la gala de deschidere, concertul-eveniment care-i va reuni pe scenă pe doi dintre cei mai apreciați muzicieni ai lumii: violonistul român Leonard Furda, în prezent membru al Orchestrei de Cameră din Viena, și artista româno-britanică Nelly Miricioiu.

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” și-a câștigat prestigiul printre primele trei cele mai importante competiții ale scenei lirice găzduite de România și este o reverență adusă Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Transilvania în satul Solovăstru. Momentan sunt discuții și negocieri ca în casa copilăriei artistei să se deschidă un muzeu în memoria dânsei. 

Intrarea este liberă, in limita locurilor disponibile, iar invitații pentru concertul de la Târgu Mureș precum și programul întregului festival puteți găsi aici: https://virginiazeanifestival.com/.

 

Post a Comment