Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
10° C
TOP

Navigatorul

„Navigatorul“ se relansează pe ape adânci, la Teatrul Național Târgu Mureș, Sala Mare!

Piesa „Navigatorul“, scrisă de Conor McPherson în 2006, are acțiunea plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin. Povestea îl are în centru pe James „Sharky” Harkin, un alcoolic care locuiește cu fratele său orb și în vârstă, Richard Harkin. Pe măsură ce încearcă să stea departe de băutură în perioada sărbătorilor, Sharky trebuie să îi țină piept irascibilului Richie, dar și propriei conștiințe care îl bântuie.

Iar în momentul în care însuşi Diavolul, îmbrăcat la patru ace şi emanând o carismă ameninţătoare, descinde în căminul măcinat de tensiuni al celor doi fraţi şi ia parte la un poker în care miza depăşeşte cu mult banii, devine clar că „lumina sfântă a sărbătorilor“ are nevoie de un imbold pentru a restabili echilibrul ameninţat din toate părţile.

Incisivă, plină de subtilităţi, profundă şi debordând de un umor amar, piesa a fost nominalizată la prestigioasele Premii Tony și Olivier.

Spectacolul Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș, „Navigatorul“ de Conor McPherson, în traducerea lui Bogdan Budeș, regizat de Cristi Juncu, scenografia de Cosmin Ardeleanu, coregrafia Attila Bordás este programat

joi, 12 septembrie 2019, ora 19:00 la Sala Mare.

Regizorul Cristi Juncu este cunoscut publicului târgumureșean pentru spectacolele realizate în ultimii ani, „Şcoala nevestelor“ şi „Dinte pentru dinte“, care se joacă și în prezent cu sălile pline.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Theo Marton, Nicu Mihoc, Dan Rădulescu, Costin Gavază, Richard Balint și Ale Țifrea.

Despre „Navigatorul”, în presă:

Navigatorul construiește, coerent și unitar, un crâmpei din viața unei familii înconjurate de mediocritate și singurătate, dar care are parte de un happy-end; șansa unui nou început.” (Elena Coman, yorick.ro)

„(…) avem ocazia de a vedea pe Scena Mare a Teatrului Național din Târgu-Mureș un foarte bun și complex spectacol cu Navigatorul.” (Mircea Morariu, adevărul.ro)

🛑16 ani + 

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la casieria din incinta teatrului – de marți până vineri între orele 09:00 – 15:00 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor,

tel: 0365.806.865 – și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii – de marți până vineri între orele 12:00 – 17:30, tel: 0372.951.251.

Bilete și abonamente onlinewww.biletmaster.ro

Hai, hai la teatru! 😉

Post a Comment